Festival Park’taki konserde “Evli, mutlu çocuklu”, “Türkan”, “Kulüp” gibi şarkılarını seslendiren Akalın, alanı dolduran binlerce Gaziantepliye unutulmaz bir akşam yaşattı.
 
Akalın’a günün anısına çiçek takdim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı konuşmada, sanatçı Demet Akalın’ın Kadın Dostu Kent Gaziantep uygulamasının tanıtımı için Gaziantep’e geldiğini belirterek, şunları kaydetti:
 
“Bir süre önce Genç Gaziantep uygulamasını başlatmıştık. Binlerce gencimiz bu uygulamayı indirdi. Bugün de Kadın Dostu Kent Gaziantep uygulamasını kullanıma açtık. Bu uygulama sayesinde şehri kadınlarımızla birlikte yöneteceğiz. Bu uygulamayı indirdiğiniz zaman size sürprizlerimiz olacak. Ulaşımla ilgili desteklerin yanı sıra uygulama bünyesinde elde edilen yıldız puanlarla sizleri seyahatle ve çeşitli hediyelerle buluşturuyoruz. Hediyeler arasında tabletler, koşu bantları, beyaz eşyalar ve daha birçok şey bulunuyor.”


Uygulama ile kadınların, çevre koruma, enerji tasarrufu ve sıfır atık konularında bilgilendirildiğini ve ardından atıkların ayrıştırılıp belediyeye ulaştırıldığında kadın üyelerin yıldız puan kazandığına dikkati çeken Başkan Şahin, “Kullanıcılarımız elde ettiği bu puanlarla hediye envanterinden istediği beyaz eşya, teknolojik aleti alabiliyor ya da gezi turu yapabiliyor. Ayrıca uygulama indirildiğinde onlarca firmayla imzalanan indirim protokollerinden faydalanma fırsatı sunuluyor ve her kullanıcı için bir ağaç dikiyoruz.” diye konuştu.


 
Demet Akalın: Gazi şehirli her kadının indirmesi gerektiği bir uygulama
 
Uygulama hakkında yorumlarını dile getiren Akalın ise Gazi şehirli her bir kadının bir an önce indirmesi gerektiği bir mobil uygulama olduğuna dikkati çekerek, “Ben Gaziantep’e geldiğim an bu uygulamayı indirdim ve inceledim. Sahiden içerisinde kadınlarımız için inanılmaz fırsatlar var.” ifadesini kullandı.