REFORM HABER- Erfapack Plastik Ambalaj Kurucu/Ceo ve Ak Parti Gaziantep Ekonomi İşleri Başkanı Faruk Eruslu,  “Bir asır önce yokluk ve yoksullukla mücadele eden Gaziantep  zor zamanları lehine çevirdi. “Zor zamanlar büyük adamlar yetiştirir” sözünü teyit eden Gaziantep, açlığı, yokluğu ve yoksulluğu zerrelerine kadar yaşayan insanlara ev sahipliği yaptığı gibi bugün Türkiye’nin ihracat liginde ilk 5’te yer alarak ülkenin gurur kaynağı olmayı sürdürüyor” ifadelerini kullandı. 

GAZİANTEP, İHRACATTA, KALKINMADA, İSTİHDAMDA BAŞARILI İŞLERE İMZA ATIYOR

Farklı sektörlerde binlerce insanın emek verdiği organize sanayi bölgesinde üretilen ürünlerin  dünyanın dört bir tarafına ihracat edildiğinin altını çizen Eruslu, şöyle konuştu: “Gaziantep adını farklı kıtalara ulaştıran iş insanları, kalkınmanın devamı için mücadele veriyor. Geçen seneyi pandemiye rağmen önceki yıla göre yüzde 6,12 artışla 7 milyar 935 milyon dolarla kapatan Gaziantep, tek başına 50 şehirden daha fazla ihracata imza atarak ülkenin bu alandaki yüz akı olmaya devam ediyor. Emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.  Gaziantep, geçen yıl 8 milyar dolara yaklaşan ihracatıyla Türkiye’ye moral olmaya, güç vermeye devam ediyor. Dünün zor zamanlarından alınan derslerle bugüne gelen iş insanları, yenilik ve farklılaşmanın gücünü ve bunun da başarının anahtarı olduğunu çok iyi biliyor. Bu nedenle geleceğe dair üretim ve yatırımlarını da farklılaştırarak sürdürmenin planlarını yapıyor.

FABRİKALARDA ÇARKLAR HİÇ DURMADI

Ülke ekonomisini değerlendiren Ak Parti Gaziantep Ekonomi İşleri Başkanı Faruk Eruslu,  “Elbette salgın hepimizin hayatında çeşitli zorluklara yol açmıştır. Sağlık altyapımızın gücü sayesinde kimi ülkelerde hâlâ etkisini sürdüren felaket görüntüleri ile hamdolsun karşılaşmadık. Salgınla mücadelede en önemli araçlardan biri olan aşılama çalışmalarında oldukça ileri bir seviyedeyiz. Fabrikalarda çarklar hiç durmadı. Üretimin iç ve dış pazarlara ulaştırılmasında aksaklığa meydan verilmedi. Kapasite genişleten fabrikalarımız gereken makinaları bulmakta zorlanıyor. Küresel lojistik tıkanıklar Türkiye'nin geniş havzaya kolayca mal ulaştırma avantajını öne çıkarıyor. Dün ülkemize yatırımlar yapanlar bugün büyüyen pazar ve kazançlarıyla meyvelerini topluyorlar. Bugün yatırım yapanlar çok kısa bir sürede aynı kazançları elde edeceklerdir. Türkiye bölgesinin üretim ve ticaret merkezi olmanın ötesine geçerek küresel bir merkez hale geliyor. Geçtiğimiz yıl ülkemizde 103 bin yeni şirket, kapanan şirket 16 bini dahi bulmadı. Yeni kurulan şirketlerin önemli bölümü uluslararası sermayeli. Ülkemizde 75 bin 700 adet şirketin 11 binden fazlası geçtiğimiz yıl faaliyete başladı. Türkiye 190 ülke arasında 33. sıraya çıkmış bulunuyor. Bu tablo özellikle yatırımcıların ülkemize olan inançlarının, inşa ettiğimiz güçlü altyapı, güven sayesinde giderek arttığına işaret ediyor” diye konuştu.