Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2019 verilerine göre bebek ölüm hızı en yüksek olan il Gaziantep’e tıbbi teknolijelerle donatılmış modern 250 yataklı çocuk hastanesi açılma çalışmaları sona gelindi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr.Arif Özaydın “üniversitemiz bünyesinde açılacak olan bölgede en donanımlı ve kapsamlı ve yatak kapasitesi en yüksek hastane olacak. Modernize bir sistem olacak. Riskli hastaların bir çoğunu buraya tedavi edeceğiz. Gecemizi gündüzümüze katarak hizmetin en iyisini ve kalitesini vermeye çalışacağız” dedi. 

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın,Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, Hastane Başhekimi Prof.Dr. Belgin Alaşehirli ve hastane müdürleri yakın zamanda açılması planlanan 250 yataklı çocuk hastanesinin inşaatını, merkezi ambarı ve çevredeki yerleri hafta sonunu fırsat bilerek inceleme bulundu. Ziyarette çalışmalar hakkında bilgi alınarak, ileriye dönük yapılması planlanan diğer çalışmalar ile ilgili ise istişarede bulunuldu.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma hastanesine bağlı olarak hizmete açılacak olan 250 yatak kapasiteli çocuk hastanesine kavuşuyor. Toplamda 27 bin 160 metrekarelik alana sahip olan hastanenin 9 bin 120 metrekaresi poliklinik bölümüne, 9 bin 950 metrekaresi hasta yatak bölümü, 3 bin 280 metrekaresi ise yenidoğan bölümüne ait olacağı, Hastanenin teknik donanım, tıbbi hizmetler ve otelcilik hizmetleri hususunda Avrupa standartlarının üzerinde olacağına dikkat çekildi. 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2019 verilerine göre bebek ölüm hızı en yüksek olan il Gaziantep’e yapım aşaması tamamlanan 250 yataklı hastane için incelemeler sırasında GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'a bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, "Bu oranı azaltmak ve bütün çocukların önce sağlığını korumak, hasta olduklarında da en etkin tedavisini sağlamak hepimizin birincil görevidir. Çocuk hastanemizin bu alanda önemli bir boşluğu dolduracağı kanaatindeyim. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı çatısı altında sağlıklı çocukların takibi ve acil hizmetlerin yanı sıra, çocuk alerji ve immünoloji, endokrinoloji, gastroenteroloji, hematoloji - onkoloji, kardiyoloji, nefroloji, nöroloji, romatoloji, yenidoğan ve çocuk yoğun bakım üniteleri, çocuk ve ergen psikiyatrisi ve çocuk cerrahi alanlarında güçlü bir kadro ile şehrimize ve bölgemize hizmet vereceğiz. Çocuk hastanesinde yoğun bakım yatak sayımız mevcut duruma göre yaklaşık 3 kat artacaktır. Ancak Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin çevre illerden gelen hastalara da hizmet verdiği dikkate alındığında ihtiyacı tam karşılayamayacağı açıktır. Bu konuda şehrimizdeki diğer hastanelerin yoğun bakımlarıyla iş birliği içinde çalışılması hastalarımıza hizmeti kolaylaştıracaktır" dedi.

TAM DONANIMLI OLACAK

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'a gezi sırasında hastane başhekimi Prof.Dr. Belgin Alaşehirli ise şu bilgileri verdi. Hastanenin teknik donanım, tıbbi hizmetler ve otelcilik hizmetleri hususunda Avrupa standartlarının üzerinde olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Alaşehirli şöyle devam etti; “Özellikle Avrupa’daki birçok hastanede bizim alt yapımız ve kapasitemiz yok. Hizmet alanında da iddia ediyorum Gaziantep Üniversitesi’nde kurulacak bölge çocuk hastanesi onların çok üzerinde bir hizmet sunacağız” dedi. 

REKTÖRDEN TEŞEKKÜR

Gaziantep Üniversitesi bünyesinde açılacak olan hastanenin en son durumunu incelemek üzere hastaneye gelen  GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın gezi sırasında Başhekim ve Hastane idarecileri Müdürlere özverilerili ve uyumlu çalışmalaranıdan dolayı teşekkür etti.