REFORM HABER- GAÜN Senato Odası’nda imzalanan protokolle birlikte Gaziantep Üniversitesi’nde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin sosyal ve kültürel aktivitelerinin yanı sıra başarı öykülerinin de kamuoyuyla paylaşılarak Suriyelilerin Türkiye’deki entegrasyonuna katkı sunulması ve üniversite öğrencilerinin yararına bilgi ve hizmet alışverişinde bulunulması amaçlanıyor.

KİRLİ BİLGİLERİ ÖNLEMEK ADINA BU PROTOKOLÜ YAPIYORUZ

Protokol Töreni’nde konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Gaziantep Üniversitesi’ndeki gelişmeleri Suriye halkına özellikle oradaki öğrencilere doğru bir şekilde aktarılması adına imzalanan işbirliği protokolünü önemli bulduğunu söyledi. Suriyeli öğrencilere kendi medeniyetlerimiz üzerinden dünya standartlarında eğitim vermek istediklerini belirten Prof. Dr. Özaydın, “Algı operasyonlarının olduğu bir dünyadayız. Bugün dünyada algı üzerinden yönetim söz konusu. Kirli bilgileri önlemek adına ve Suriyeli öğrencilere Türkiye-Suriye ilişkilerini doğru bir zeminde anlatmak üzere sözleşmeyi yapıyoruz. Suriye halkıyla Türkiye arasında ilişkinin doğru aktarılması adına önemli bir sözleşme” ifadelerini kullandı.

 

Halep Today TV Genel Müdürü Osama Taljo ise, Gaziantep Üniversitesi’yle işbirliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirterek, imzalanan protokolün Suriye halkı ve öğrencileri adına iyi bir anlaşma olduğunu söyledi.