Ligin bitimine 3 hafta kala önce Kulüp Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin görevi bırakacağını açıklaması ardından da Teknik Direktör Ricardo Sa Pinto ile sezon sonu yolların ayrılacağının açıklanmasının ardından Gaziantep FK’da yeni bir gelişme yaşandı. Göreve geldiği ilk günden itibaren futbola uzak bir isim olduğu ve Kulüple ilgili yeteri kadar mesai harcamadığı gerekçesiyle sürekli olarak eleştirilerin odağında yer alan Kulüp Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından yeni dönemde kimin başkan olacağı sorusu cevap buluyor.

Gaziantep FK’da Büyükekşi’den boşalacak Başkanlık için mevcut yönetim kurulunda 3 Başkan Vekilinden birisi olan Cevdet Akınal’ın aday gösterileceği öğrenildi.

Kulüp yöneticilerinin yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve vali Davut Gül başta olmak üzere kentteki birçok STK yöneticisi ve işadamının da konuyla ilgili düşüncelerinin sorulduğu ve ortak olarak Cevdet Akınal ismi üzerinde karar kılındığı belirtildi.

Bu arada, mevcut yönetim kurulunda Büyükekşi ile çalışan bazı yönetim kurulu üyelerin aflarını istediği, boşalacak yönetim kuruluna Başkan adayı Cevdet Akınal'ın bazı isimlere teklif götürdüğü gelen bilgiler arasında.

Cevdet Akınal’ın yapılacak kongrede tek aday gösterileceği öğrenildi.