REFORM HABER - Yaşadıkları korku dolu anları gazetecilere anlatan Mustafa Söylemez, aslan bakıcısının kanlar içinde ambulansla hastaneye götürüldüğünü söyledi.

“Bakıcı yüzü kanlar içinde ‘Aslan var, kaçın!' dedi”

Korku dolu anlar yaşadıklarını anlatan Söylemez, “Aslanın kaçtığı esnada içerideydim. Aslanların olduğu bölgedeydim. Büfeden çocuklara dondurma aldım. Büfenin yanında oturuyorduk, oturduğumuz yerde bir anda kafenin oradan koşa koşa bir tane görevli yüzü parçalanmış şekilde ve kanlar içinde, ‘aslan kaçtı hepiniz kaçın’ dedi, herkes bir yere dağıldı ve hemen koşmaya başladık.

Yaklaşık 35 kişi vardık. Maymunların olduğu bölgeye gittik, kapı kapalıydı ve daha sonra boş bir oda bulduk, kapısını kırdık içeriye girdik. İçerideki malzemelerle kapıyı kapattık, hepimiz içeride kaldık. Hemen polisi aradık ve bölgeye ekip gönderdiklerini söylediler. İçeride bir 15-20 dakika bekledik. Görevlinin bir tanesi aslanı yakaladıklarını söyledi. Biz yine de bir 5-10 dakika bekledik, çıktığımızda yine aynı yere geldik. Aynı yere geldiğimizde 3-4 tane personel vardı, gayet sakin bir şekilde binde bir böyle bir olayın olacağını söylediler. Görevli personellerle aramızda bir süre diyalog olduktan sonra dışarı çıktık. Fakat o esnada halen içeri girenler vardı.” dedi.

“Çocuklarla geldiğimiz için çok korktuk”

Almanya'dan geldiklerini ve ailece Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret ettikleri esnada böyle bir olayın yaşandığını anlatan Recep Bayındır ise, “İlk defa geldik, içeri girecektik ve 100 metre bile girmedik ki bir görevli ‘dışarı çıkın’ diye bağırdı. Bizde ne olduğunu anlamadık, şaşırdık ve yavaş yavaş yürüyorduk, sonra bir görevli bayan da arkadan bağırdı ‘çıkın aslan kaçtı’ diye bağırdı. O zaman acele ile çocuklarla dışarı kaçtık, araçlara bindik. Çocukların sakinleşmesini bekledik. Aslan bakıcısının yüzünü paramparça etmişti. Sonra motorlu bir görevli bakıcıyı oradan alıp kaçırmış. Sonra polisler geldi. Sonradan ortalık sakinleşince tekrar içeri girdik.” ifadelerini kullandı.

“Panik hâlinde çocukları alıp dışarı kaçtık”

Mikail Bayındır da hayvanat bahçesinde gezdikleri sırada aslanın kaçtığını duydukları ve panikle dışarı kaçtıklarını anlatarak şunları söyledi:

“Hayvanat bahçesinin gezmeye geldik, içeri girdik. Sonra güvenlik ‘aslan kaçtı’ dedi. Biz önce şaka sandık, sonra görevli aslanın kaçtığını tekrarlayınca panik halinde çocukları alıp dışarı kaçtık. Aslan bakıcısını motosikletle kapı önüne getirdiler, ambulansa bindirdiler. Bakıcı yaralıydı. Ambulansla hastaneye götürdüler. Çocuklar burada olduğu için ister istemez korktuk. Araçlarımıza bekledik, daha sonra ‘içeri girebilirsiniz’ dediler bizde içeri girdik. Tabi o esnada herkes çok korktu. Çünkü çocuklarda vardı, herkes çok oldu. Allah'a şükürler olsun bir şey olmadı.”

İLKHA