Çeliktürk’ün ortağı olduğu Kavaklık Yapı Denetim Ltd. Şti. 5 cm işçilikhatasından değil, taşıyıcı kolanların zayıf olmasından dolayı ceza yediği ortaya çıktı. Yapıda büyükönem taşıyan taşıyıcı kolonlar sağlam yapıldığında, depremin neden olacağı hasar minimumseviyeye iniyor.

Pusula gazetesinde yer alan habere göre; İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk’ün ortağı olduğu Kavaklık YapıDenetim Ltd. Şti’nin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 1 yıl süreyle cezalandırılmasınınardından, bir anda tüm gözler bu habere çevrilmişti. Gaziantep’te hem sektörün hem de kentinönemli STK’larından biri olan İMO’nun başkanlığını yapan Gökhan Çeliktürk’ün ortağı olduğu yapıdenetim firmasının karıştığı bu durum, bir çok kesimde tepki topladı.

ÇELİKTÜRK 5 CM İŞÇİLİK HATASI DEDİ AMA…

Kavaklık Yapı Denetim Ltd. Şti. firmasına verilen cezanını ardından, İMO Başkanı Gökhan Çeliktürk,cezanın siyasi olabileceği yönünde imalarda bulunmuştu. Çeliktürk, verilen cezanın 5 cm’lik işçilikhatasından kaynaklandığını belirtirken, “Kamuoyu bilmelidir ki, mesleğimin ve meslektaşlarımınhakkını, çıkarını ve yaşadığım Gaziantep şehrimizin menfaatleri için doğruları her zaman söylemeyedevam edeceğimizi, Adalet arayışımızın artarak süreciğini buradan belirtmek istiyorum” ifadelerinikullanmıştı.

Haberin devamı için: Pusula