REFORM HABER - 2021-2022 eğitim öğretim döneminin başlamasının hemen ardından yapımı tamamlanarak öğrenci alımına başlanan 24 derslikli yeni nesil okulllardan olan Şahintepe İlkokulu’nun açılışı bugün gerçekleşti.

Açılış törenine Vali Davut Gül’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol üyeleri katıldı.

Son 5 Yılda 80 yılda yapılandan daha fazla derslik yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Davut Gül, ortalama 8 güne bir okul tamamladıklarını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Bu şu anlama geliyor, bizim her gün bir okul açmamız lazım. İnşallah bugünden başlayarak pandemi şartları el verdikçe uygun sayıda öğrenci ve öğretmenle en azından gezerek her cuma günü bir okul açacağız. Peki bu kadar açacağımız okul var mı? Evet var. Gaziantep’te son 5 yılda 5.685 derslik yapılmış. Yani bu ne anlama geliyor? Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren 80 yılda Gaziantep’te yapılan derslik sayımız 5600. Yani son 5 yılda yapılan derslik sayısı 80 yılda yapılan derslik sayısından daha fazla. Bu eğitim alt yapı sorunumuzun bittiği anlamına gelmiyor. Ancak son 5 yılda yapılan derslik sayısına baktığımızda sorunun çözme iradesinin de olduğunu görüyoruz.”

2021 yılında 3600 derslik yapacağız

2021 yılında yapılan ve yapılacak olan dersliklere de değinen Vali Davut Gül, bu sene teslim alınan okul sayısının 41 tane olduğunu bunun da binin üzerinde derslik anlamına geldiğini ifade ederek yıl sonuna kadar teslim alınacak okulu sayısının da 54 olduğunu ve derslik sayısı olarak da 1378 tekabül ettiğini söyledi.

Vali Gül şunları kaydetti: “Yani bir yılda biz toplamda 95 tane okul tamamlamış olacağız. 2021 yılında toplam teslim aldığımız derslik sayısı ise 2400 olacak. Tabii sorunu bilmeyenler konuyu istatistikten ibaret gibi görebilirler. Ancak bu okul olmadığında derslik başına düşen öğrenci sayımızınn 45 lerde, 55 lerde olduğunu göreceğiz. Şimdi bu okulda tekli eğitim yapılıyor. Sınıf başına düşen öğrenci miktarı 23-24. Bu rahatlığı da en iyi anneler bilir,öğrenciler bilir, öğretmenlerimiz bilir. 2021 yılı yatırım ödeneğinde 2 milyar 152 milyon lira bir ödeneğimiz var. Bununla da yaklaşık 3600 derslik yapabileceğiz. Geçmiş yıllarda yapılanlar kendi içerisinde bir rekor. Ancak 2021 yılında yapacaklarımız kendi rekorunun da bir üstüne çıkmış oluyor.”

Üç sene içerisinde eğitim alt yapı sorunu çözülmüş olacak.

Türkiye’de iller arasında en büyük yatırım bütçesini Gaziantep’in aldığını vurgulayan Vali Gül sözlerine şöyle devam etti: “Bu bir tesadüf olmadı. Başta Adalet Bakanımız olmak üzere milletvekillerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve hiç şüphesiz Milli Eğitim Bakanımız ve tüm ekibinin bunda önemli bir katkısı var. Yani sonuç itibarıyla Gaziantep 3 sene içerisinde yapılanlar devam edenler ve yapılacak olanlarla birlikte Gaziantep’in eğitim alt yapı sorununu çözmüş olacak. Eğitim şehri Gaziantep’in Biz fiziki şartlarını oluşturmuş olacağız. Bundan sonra öğrencilerimize öğretmenlerimize ve velilerimize görevler düşecek. Gaziantep'te Büyükşehir belediyemiz ilçe belediyelerimiz, Milli Eğitim'in işini kendi işleri olarak kabul edip meseleleri sahipleniyorlar. Bundan dolayı da sonuçları görüyoruz eğitimde akademik sıralamalarda ki sonuçlarını görüyoruz.

Temizlikçi, güvenlik görevlisi ve tadilat ile ilgili konu açıklığa kavuştu.

Önümüzdeki haftanın ortasında 1900 kişi’nin temizlikçi ve güvenlikçi olarak hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Vali Gül, geçen sene bu rakamın 1800 kişi olduğunu ve geçen sene çalışan sayısından daha fazlasının bu sene çalışmaya başladığını vurguladı.

Vali Gül şunları kaydetti:

“Peki neden daha önce başlamadı. Çünkü alımlar bakanlık tarafından Türkiye genelinde yapılıyor. Bizim yerel ölçekte yaptığımız bir alım işlemi yok. Bununla birlikte öğretmen ataması yapıldı Türkiye genelinde yapılan öğretmen atamalarının yüzde 9’u Gaziantep’e gelmiş oldu. Ayrıca onarım konusunda Milli Eğitim Müdürlüğümüz 160 tane okulun onarımını tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığımızın yaptığı onarımlar var. 13 tane Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından onarıma tabi tutuluyor. Bunlar da 1 ay içerisinde tamamlanmış olacak. Bunların uzun sürmesinin sebebi de Enerji verimliliği ile ilgili büyük onarımlar olması. Yaz döneminde tamamlanmayacak kadar büyük onarımlar olması. İnşallah Ekim ayının ortalarında onarımla ilgili sıkıntımız kalmayacak. Ben bu vesile ile okulumuzun yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyor ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yaklaşık 20 yıldan beri Parlamentoda Gaziantep'i temsil ettiğinden beri rakamları, eğitimdeki rakamları çok iyi bildiğini söyleyerek gelinen noktada hakikaten büyük bir gayret, büyük bir çaba ve büyük bir aşk olduğunu vurguladı. Başkan Şahin sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Adalet Bakanımıza, milletvekillerimize belediye başkanlarımıza ve emeği geçen bütün yetkililerimize eğitime katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizler Gaziantep Büyükşehir olarak da çocuklarımıza dair onların eğitimine dair ne varsa onların yanındayız. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve onlara aydınlık yarınlarımızı sağlamak, iyi yetiştirmek için buradayız. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor onlara teşekkür ediyor ve hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de Şunları söyledi: “627 bin evladımız bu haftanın başında okulların açılışına bismillah dedi. Bu çocuklarımızı karşılayan 32 bin tane öğretmenimiz Gaziantep’te eğitim neferi ordusu olarak hizmet veriyoruz. Yardımlarından dolayı şehrimizin kanaat önderlerine yöneticilerine tüm eğitim camiası adına şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun.”

Konuşmaların ardından Şahintepe İlkokulu’nun açılış kurdelesi kesilerek sınıflar gezildi. Sınıflar gezilirken Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm birinci sınıf öğrencilerine gönderilen çanta, boya takımı defter gibi malzemelerin de dağıtımı bizzat Vali Davut gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından gerçekleştirildi.