İddiaya göre, Gaziantep’te yaşayan 2 çocuk annesi Sultan Cengiz (32), 2 hafta önce şiddetli bel ağrısı şikayetiyle özel bir hastaneye gitti. Cengiz, tedavi öncesi hakkında doktorlar tarafından antibiyotik ve penisilin tedavisi uygulanamaz kararını hatırlattı.

Ancak tüm uyarılara rağmen Cengiz’e antibiyotik içeren iğne yapıldı. İğnenin yapılmasından bir süre sonra fenalaşan Cengiz’in vücudu şişti. Hastanede 3 gün boyunca tedavi edilen Cengiz, iyileşmeyince eşi ve ailesinin talebi üzerine hastane tarafından tahsis edilen ambulansla Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

14 gündür hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Cengiz, yaşam mücadelesi verirken, ailesi özel hastaneden şikayetçi oldu.

Bel ağrısı için gittiği hastanede yoğun bakımlık olan Cengiz’den müjdeli bir haber bekleyen eşi ve ailesi ise günlerdir hastane bahçesinde çaresiz bir şekilde bekliyor.

Kızının antibiyotik ve penisiline karşı alerjisi bulunduğunu doktor ve hemşirelere belirtmesine rağmen iğnenin yapıldığını ileri süren baba Fayat Yılmaz, iğnenin yapılmasından sonra kızının fenalaştığını ve 14 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü söyledi.

“Şu anda kızım makineye bağlı”

Kızının hastaneye yürüyerek girdiğini ancak yoğun bakımlık olduğunu belirten Yılmaz, “Kızım eşiyle birlikte bel ağrısı şikayeti nedeniyle özel bir hastaneye gidiyor. Hastanede doktor ve hemşirelere antibiyotiğe karşı alerjisinin olduğunu söylüyor ve kendisine antibiyotik iğne yapılmamasını istiyor. Buna rağmen kızıma antibiyotik iğne yapılıyor. İğne yapıldıktan sonra kızım hemen fenalaşıyor ve kalbi duruyor. 45 dakika boyunca kızımın kalbine masaj yapıyorlar. Masaj sonucu kızımın kalbini çalıştırıyorlar. Daha sonra kızımı makineye bağlayıp yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alıyorlar. Ertesi gün biz hastaneye ‘eğer bize tavsiye edeceğiniz bir hastane varsa kızımı oraya götürelim’ dedim. Fakat kabul etmediler, ‘bizim yapacağımız işlemin aynısı diğer hastanelerde yapılacak’ denildi. 3 gün boyunca kızımı oyaladılar. 3 gün sonra yine kızımın başka bir hastaneye götürülmesini istedik ve hastaneye baskı yaptık. Hemen kızımı Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk ettiler. Kızım yoğun bakımda entübe edildi. Şu anda kızım makineye bağlı, kalbi çalışmıyor. Sadece makine ile yatıp kalkıyor. Kızımın durumu pek de iyi değil. Bizim kızımıza bu yapıldı ama başkasına yapılmasın, yazık.” dedi.

“Gidin istediğiniz yere şikâyet edin, bizden hiçbir şey anlayamazsınız”

Kızının tedavisinin devam ettiğini belirten Yılmaz, “Kızım antibiyotik iğneye karşı alerjisi olduğunu söyledi. Fakat hastaneye yetkilileri bize, ‘Sağlık Bakanlığı ile bu konuda herhangi bir anlaşmamız yok, test yapamayız, gidin istediğiniz yere şikayet edin, bizden hiçbir şey anlayamazsınız’ dediler. Bunun üzerine bizde hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Günlerdir kızımın iyileşmesini bekliyorum. Kızım iki çocuk annesi, henüz 32 yaşında. Daha önce kızımın herhangi bir rahatsızlığı da yoktu. Hastaneye sadece ağrı kesici iğne için gitmişti. Kızımın başka herhangi bir rahatsızlığı yok. Kızım ve eşi antibiyotik iğne yapılmasın’ dediği halde, kızıma antibiyotik iğne yapılıyor. Aynı hastanede kızım 2 ay önce yine buna benzer bir durum yaşadı.” ifadelerini kullandı.

Kız kardeşine bel ağrısı şikayetiyle gittiği özel hastanede tedavi öncesinde defalarca antibiyotiğe karşı hem sözlü hem de yazılı alerjisi olduğunu söylemesine rağmen antibiyotik içeren iğne yapıldığını iddia eden abla Filiz Çoban, kız kardeşinin kesinlikle antibiyotik ilaçları kullanmaması gerektiğinin bilgisayar kayıtlarında mevcut olduğunu ileri sürdü.

“Hastanede solunum cihazı yetersizmiş”

Hakkında doktorlar tarafından kesinlikle antibiyotik ve penisilin tedavisi uygulanamaz kararı bulunan kız kardeşinin yapılan iğneden sonra yoğun bakım ünitesinde entübe edilmesini yargıya taşıdıklarını ve hastane hakkında şikayetçi olduklarını belirten Çoban, şunları söyledi:

“Özel hastanede kız kardeşim özellikle ‘benim antibiyotiğe karşı alerjim var, bana antibiyotik iğne yapmayın’ diyor, hastanede ‘tamam’ diyorlar. Fakat acilde kız kardeşime doktor tarafından ağrı kesici iğne yapılıyor. Sonra da koluna serum takılıyor ve antibiyotik veriliyor. Antibiyotik serum kız kardeşimin damarına takıldığı anda boğazında bir şişme oluyor ve kalbi duruyor. 45 dakika boyunca kız kardeşimin kalbini çalıştıramamışlar. Hayata döndürdüklerinde ise kız kardeşimin beynine oksijen gitmemiş ve beyninde ciddi anlamda hasar var. Kız kardeşim 14 gündür yoğun bakımda entübe ediliyor. Kız kardeşim henüz 32 yaşında ve iki çocuk annesi, yazık günah değil mi? Doktora özellikle ‘eğer cihazlarınız yetersizse kız kardeşimi başka hastaneye götürelim’ dedik. ‘Hayır, her şeyimiz var’ dediler. 3 gün boyunca kız kardeşimin ne röntgeni çekildi ne de başka bir tedavi yapıldı. 3’üncü gün biz artık dayanamayıp, kız kardeşimin sevkini isteyince kız kardeşim Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede solunum cihazı yetersizmiş, burada daha iyisi varmış diye bizi buraya sevk etmişler.”

“Kız kardeşim yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veriyor”

Kardeşinin iyileşmesini istediklerini belirten Çoban, “Kardeşimin nefes almasını istiyoruz. 14 gündür bizim ciğerimiz yanıyor, başkasının ciğeri de yanmasın. Antibiyotik çok kötüymüş, bizim başımıza geldi ama kimsenin başına gelmesin. hastane ve yaptıkları ihmalkarlık hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduk. Biz artık hakkımızı arıyoruz, cezaların çeksinler. Yazık günah değil mi? Gencecik bir anne, ayağıyla girdiği hastanede yoğun bakımlık oldu. Şu anda yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veriyor.” şeklinde konuştu.