Gaziantep’te ramazan bayramında bir doktorun önce eşini kurşunlayıp, daha sonra intihar etmesiyle başlayan süreç, farklı boyutlara gidiyor. Son günlerde neredeyse üzücü bir olayın yaşanmadığı günün olmadığı kentimiz de, dün tam 3 farklı olay yaşandı. Bu olayların sonucunda ise 4 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.
Öte yandan, yine dün gece Gaziantep Lisesi yanında bulunan bir ciğerci kurşunlandı.

EKONOMİK KRİZ TOPLUMSAL HAYATTA MAALESEF ACI SONUÇLAR DOĞURUYOR

Kentimiz de yaşanan olayların ardından CHP İl Başkanı Neşet Uçar, sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Uçar, yaşan olayların münferit olaylar olarak değerlendirilmesi hiçbir şekilde mümkün değildir diyerek, şunları söyledi:
* Son günlerde kentimizde yaşanan silahlı çatışmaların münferit olaylar olarak değerlendirilmesi hiçbir şekilde mümkün değildir.
* Ekonomik kriz, toplumsal hayatta maalesef acı sonuçlar doğuruyor. Bu toplumsal bir buhrandır.
* Yargıdaki ağır işleyiş, vatandaşlarımızın haklarının temini ve korunmasını büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. İnfaz kanunlarında yapılan düzenlemeler, cezasızlık sonucu doğuruyor. Cezasızlığın olduğu yerde kişiler kendi adaletini kendisi sağlıyor.
* Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, bireysel silahlanma ile mücadelede konusunda etkili önlemleri derhal almalıdır.