Filyasyon ekibinde görevli iken korona virüse yakalandı Gaziantep'te Şehitkâmil Devlet Hastanesi'nde radyoloji teknisyeni olarak çalışan ve salgının artış gösterdiği son dönemde bir ay boyunca filyasyon ekibinde görev yapan 47 yaşındaki 4 çocuk babası Şahin Salman, korona virüse yakalandı. Sağlık emekçisi Şahin Salman, geçtiğimiz günlerde Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine görev yaptığı hastanede tedavi altına alınmıştı.

Durumu ağırlaştı, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi 

Durumu ağırlaşan radyoloji teknisyeni Şahin Salman, önce yoğun bakım ünitesine kaldırıldı, daha sonrasında ise tedavisine entübe edilerek devam edildi. Durumu gittikçe ağırlaşan sağlık emekçisi için Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve görev yaptığı Şehitkâmil Devlet Hastanesi'nin talepleri doğrultusunda Ankara'ya sevk edilmesi kararı alındı. Şahin Salman, daha sonra tedavi gördüğü hastaneden 112 ambulansı ile havalimanına nakledilerek ambulans uçağa teslim edildi. Salman, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçakla Gaziantep'ten Ankara'ya sevk edilmiş 13 günden beri burada tedavi görüyordu.  

Tedavisi Ankara'da devam ediliyordu

Sağlık Bakanlığı'ndan istenen ambulans uçak ile Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edilen radyoloji tekniksiyeni Şahin Salman'ın tedavisine pandemi servisi yoğun bakım ünitesinde devam edilirken yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bu sabah yaşamını kaybetti.