Gaziantep'te sürekli artan baklava fiyatlarına baklava üreticileri de tepki gösterdi. Fiyatların artma sebebini stokçular olarak gösteren baklava üreticileri, özellikle baklavalık iç fıstık fiyatının üreticiden fıstığı ucuz alarak stok yapan toptancılar tarafından keyfi olarak belirlendiğini iddia etti. 
İç fıstık 150 liradan 350 liraya, kabuklu fıstık 70 liradan 90 liraya yükseldi, artan fiyatlara vatandaşlar kadar üreticiler de tepki gösterdi 
  Artan baklava fiyatlarına vatandaşlar kadar kendilerinin de tepki gösterdiğini ifade eden baklava üreticileri, fıstıkta önlenemeyen zamların artışı tetiklediğini söyledi. 2021 yılı son aylarında 150-160 liraya satılan Antep iç fıstık fiyatının şu sıralar 350-360 lira bandında yükseldiğini, bir iki ay önce 70 liraya satılan kırmızı kabuklu fıstığın ise 90 liraya yükseldiğini ve bu artışın baklava fiyatlarındaki zammın ana sebebi olduğunu aktardı. 
Toptancılar önce stok yapıyor sonra kendi aralarında fiyat belirliyor iddiası
  Önlenemeyen zamların sebebi olarak fıstık toptancılarını gösteren baklava üreticileri ile vatandaşlar, toptancıların fıstığı üreticiden ucuza alarak bir stok yaptığını daha sonra da tüm toptancıların bir araya gelerek kendi kafalarına göre fiyat belirlediğini iddia etti. 
 
  Vatandaşlar ile baklava üreticilerinden denetim çağrısı
  Yaşanan keyfi zamlara tepki gösteren vatandaşlar ile baklava üreticileri, maliye ekiplerine, il tarım müdürlüğü ekiplerine, ticaret odası yetkililerine, ticaret borsası yetkililerine ve diğer ilgili kurumlara gerekli denetimlerin yapılması için çağrıda bulundu. Keyfi fiyat belirlenmesine son verilmesini isteyen baklavacılar, gerekli denetimlerin yapılmaması halinde baklavada önlenemez artışların yaşanabileceğini söyledi. 
 
  Ticaret Borsası stokçulara önlem alsın çağrısı
  Gaziantep Ticaret Borsası'na da çağrıda bulunan baklava üreticileri ile vatandaşlar, toptancıların stokçuluk yapmasına izin verilmemesini istedi. Ürününü satmak isteyen üreticilerin bunu stokçular yerine Gaziantep Ticaret Borsası'na satmasını yada ticaret borsası lisanslı depolarında bekletilerek bizzat üreticiler tarafından daha uygun fiyatı satılmasını talep etti. 
 
  Stokçuluk baklava fiyatlarını uçurdu
  Yapılan stokçuluk nedeniyle özellikle baklavanın ana maddesi olan fıstıkta yaşanan artışın baklava fiyatlarını da yükselttiğini ifade eden baklava üreticileri, en ucuz baklavanın kilosunun 220 liraya kadar yükseldiğini ve midye, şöbiyet, sarma, dolama gibi çeşidine göre baklava fiyatının 380 liraya kadar çıktığını vurguladı.
 
   Önce şeker fiyatları, sonra da fıstık fiyatları baklava fiyatını uçurdu 
   Geçtiğimiz aylarda özellikle şekerde yaşanan yüksek fiyat artışının baklava fiyatlarına zam olarak yansıdığını,  bu sefer de fıstık fiyatında yaşanan  artış nedeniyle baklava fiyatlarına zam gelebileceğini iddia eden baklavacılar, bu durumun kendilerini de mağdur ettiğini aktararak çözüm çağrısında bulundu.