REFORM HABER - Festival Park alanında düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının hemen ardından gaziantep'te kendi alanlarında önemli yerlere gelmiş Adamspor ve ALG Spor klüpleri ile Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Gençlik ve Spor Müdürülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında genç öğrencilerin spor yapmaları, profesyonel spora yönlendirilmeleri, yetenekli genç kadın sporculara alan açmak, keşfetmek ve onları ülke sporuna kazandırmak amacıyla iki farklı işbirliği protokolü imzalanırken aynı zamanda malzeme desteği sağlamak için de ayrı bir protokol imza altına alındı.

Protokol törenine Vali Davut Gül’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İl Gençlik ve Spor Müdürü Muhittin Özbay, Adam Spor Başkan V. İdris Bilginsoy, ALG Spor Başkanı Ali Gözcü katılırken Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına iştirak eden tüm protokol üyeleri de imza töreninde hazır bulundu.

Vali Davut Gül törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Yaklaşık olarak 170 binin üzerinde lisanslı öğrencimiz var. Bizim Gaziantep olarak bir adım ileriye gitmemiz lazım. Öncelikle daha önce şunu yaptık. Okullarda okul spor klüpleri kuruldu, lisans çıkartıldı, Büyükşehir Belediyemiz, İl Milli Eğitim, Gençlik ve Spor malzemeleri temin etti. Yine belediyelerimiz tesisleri tamamladı. Şimdi bu sporcularımızın bir adım daha ileriye gitmesi için İlimizdeki profesyonel spor kulüpleri ile bir protokol yapıyoruz. Bugün hem Adamspor Voleybol Klübümüz, hem de ALG Spor Klübümüzle protokol yapacağız. İki klübümüzün de kendi alanlarında bir başarı hikayeleri var. Ben yönetimini hocalarını ve oyuncularını tebrik ediyorum. Bu protokolle bütün okullarımızda bir yetenek tanımlaması yapılacak, Milli Eğitime, belediyelere ve Gençlik Spora ait tesisler mahalle ölçeğinde klüplerimize tahsis edilecek, okul saatlerinin dışında Halk Eğitimden kurs açılacak ve hedefimiz her spor klübümüzün bir tane alt yapıya uygun yetenekli gencimizle ilgilenmesi. Ayrıca ulaşım problemleri Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanacak ve böyle işbirliği içerisinde Spor Şehri Gaziantep’i taçlandırmış olacağız. İki önemli nokta var burada birincisi, her iki klübün yönetiminin de kendine ait işleri var ve bunu sosyal sorumluluk olarak yapıyorlar. Şehre hiçbir yük olmadan tamamen kendi imkanlarıyla, kendi finansmanını yaparak yapıyorlar. İkincisi de tamamı kız. Yani tamamen kızlara yönelik ve kendi imkanlarıyla yapılan bir sosyal sorumluluk projesi.

Ben emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza , Milli Eğitim Müdürümüze, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, Kaymakamlarımıza, İlçe Belediyelerimize hiç şüphesiz bu klüpleri tek başına yöneten ALG ve Adamspor yöneticilerine teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

ALG Spor Başkanı Ali Gözcü ise: “Bu proje ile kadın futbolu konusunda yetenekli olup da olanaklara ulaşamayan çocuklarımıza olanak sağlayacak. Şehrimize Ülkemize kadın futbolunu kazandıracak ve bu konuda bir ilk olacağız.” dedi.

Takımın durumundan bahseden Başkan Gözcü “Şu anda çeyrek finale yükseldik. Önümüzdeki hafta yarı finalde rakibimiz Beşiktaş olacak. Ondan sonra da final oynayacağız ve inşallah süper kupayı Gaziantep’e getirip tüm büyüklerimize armağan edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Adamspor Başkan Vekili İdris Bilginsoy da spora verilen destekler için teşekkür ederek. “ İnşallah bu sene kaçırdığımız Sultanlar Ligi’ne çıkma hakkını kazandıracak şampiyonluğu gelecek sene Gaziantepimize kazanacağımıza şimdiden söz veriyorum. Tabi ki şu an imzaladığımız protokolle genç sporcularımıza sizin de önemli desteğinizle çok önemli bir kapı açmış bulunuyoruz. Şu anda 22 okulda 5.700 öğrencinin taraması yapıldı. Protokolden sonra da çok hızlı bir şekilde bu süreç devam edecek. En kısa zamanda protokol ile birçok sporcuya olanak sunacağımıza inanıyorum.

Adam Spor ve ALG Spor ile yapılan işbirliği protokolünün ardından son olarak Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında özellikle takım sporlarında amatör ve profesyonel sporculara malzeme desteği sağlamak adına bir protokol daha imzalandı.

Yapılan üç farklı protokol imzalarının ardından toplu fotoğraf çektirildi ve tören sona erdi.