YUNANİSTAN Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) adına Türkiye'de casusluk yaptığı belirlenen Yunanistan vatandaşı Mohammed Amar Ampara, çıkarıldığı adliyede tutuklandı.


Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Gaziantep Bölge Başkanlığı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yunanistan vatandaşı olan ve Türkiye'de casusluk faaliyeti yaptığı belirlenen Mohammed Amar Ampara'yı takibe aldı.

Ekipler, Ampara'nın Türkiye'nin sınır güvenliğini ilgilendiren bilgileri derleyerek, Yunanistan istihbarat teşkilatına aktardığını belirledi.

Bu bilgiler ışığında harekete geçen ekipler, Ampara'yı düzenlediği operasyon ile gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusunun ardından zırhlı araçla adliyeye sevk edilen Mohammed Amar Ampara, tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Yunan casusu Muhammed Amar Ampara ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

Milli İstihbarat Teşkilatı, Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatına çalışan Yunan vatandaşı Mohammed Amar Ampara'yı deşifre etti. Yapılan uzun soluklu araştırmalar ve elde edilen bilgiler neticesinde, zanlının sınırdaki TSK unsurları hakkında bilgiler derleyerek Yunan istihbaratına aktardığı ortaya çıktı. Zanlının iş adamı gibi davranıp ticari ilişkiler adı altında Türkiye'deki Suriyeliler hakkında da Yunan istihbarat birimlerine casusluk faaliyeti yaptığı tespit edildi.

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı adına Türkiye'ye yönelik casusluk faaliyetinde bulunduğu belirlenen Mohammed Amar Ampara MİT tarafından yakalandı. Ampara'nın Türkiye'ye seyahatlerinde iş insanı gibi davrandığı ve ticaret kisvesi altında casusluk faaliyetinde bulunduğu belirlendi.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT)  yaptığı uzun soluklu araştırmalar ve elde ettiği bilgiler sonucunda, Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı'nın, Yunan vatandaşı Mohammed Amar Ampara'yı Türkiye'ye yönelik Casusu olarak kullandığı ortaya çıkarıldı. Türkiye'ye seyahatlerinde iş adamı gibi davrandığı ve ticaret kisvesi altında casusluk faaliyetinde bulunduğu belirlenen Ampara, düzenlenen operasyonla yakalandı.

CNN TÜRK muhabiri Ahmet Türkeş canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

MİT yaptığı uzun soluklu araştırmada ve yürüttüğü çalışmalar sonucunda önemli bir istihbarata ulaştı. Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı'nın Yunan vatandaşı Mohammed Amar isimli bir şahsın Türkiye'ye yönelik casus olarak kullandığını ortaya çıkardı.

"İŞ İNSANI GİBİ DAVRANIP CASUSLUK YAPTIĞI BELİRLENDİ"

MİT, casusu uzun süre izledi ve bu izlemeler, çalışmalar sonucunda Türkiye'ye yönelik seyahat eden bu kişinin iş adamı gibi davrandığı, ticari faaliyetler altında casusluk faaliyetinde bulunduğunu ortaya çıkardı.

Yine Türkiye-Yunanistan sınırında Türk Silahlı Kuvvetleri unsurunun Mehmetçik hakkında bilgi derlediği ve elde ettiği bu bilgileri gözlemleyerek Yunan istihbaratına aktardığı ortaya çıktı. Bir diğer ayrıntı da Türkiye'deki Suriyeliler ve Yunanistan'a yerleşen FETÖ/PDY'ye dair üye olan şahıslarla ilgili. İş adamlarıyla ilgili belirli talimatlar doğrultusunda araştırma yaptığı ortaya çıktı. 

Tabii bu Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yapmış olduğu operasyon son derece önemli. Söz konusu şahsın ifadelerinde yeni bilgiler ortaya çıkacaktır. Hem Ankara'dan hem Atina'dan konuyla ilgili açıklamalar gelebilir.