REFORM HABER- 1. Doz aşılmada 1.125.000 sayısı ile mavi, 2. doz aşılmada ise 812.000 sayısı ve yüzde 60 oranı ile turuncu kategoride yer alan Gaziantep’te okullarda 12 yaş üzeri öğrencilere aşılama dönemi başlıyor.

 Okullarda Aşılama ne zaman başlayacak ve nasıl olacak?.. 

12 yaş üzeri öğrencilere ailelerinden alınacak onay ile aşılama işlemi okullarda yapılacak. Önümüzdeki haftadan itibaren Okul Müdürleri ailelere çocuklarını aşı yaptırıp yaptırmayacaklarını sorarak, aşı için onay alacak. İzin verilen 12 yaş üstü öğrenciler planlanan takvim ile okullarda aşılarını yaptırabilecek. Okul Müdürleri aracılığıyla  öğrencilerin ailelerinden alınacak onayla birlikte Gaziantep’te aşılama oranın yükseleceği ve kısa sürede 2. Doz aşılmada da Gaziantep’in mavi kategoride bulunan iller arasında yer alacağı belirtildi. 

Gaziantep’te Günlük vaka sayısı 600’e kadar geriledi

 Günlük vaka sayısının binli rakamlardan 600’lere kadar gerilediği, hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 70’lerde seyrettiği Gaziantep’te, korınavirüsten günlük vefat edenlerin sayısının 8 ile 10 arasında olduğu kaydedildi. Sokaklardaki yoğunluğa rağmen vaka sayılarının gerilemelisinin sevindirici olduğu Gaziantep’te okullarda öğrencilere önümüzdeki hafta başlatılacak olan aşılama ile kışın daha rahat geçirilmesi hedefleniyor.