REFORM HABER- Baro yönetimi aldığı karar ile seçimli genel kurulunu 19-20 Haziran, çoğunluk sağlanmadığı taktirde ise 26-27 Haziran’da yapılmasına karar verdi.  Av. Ömer Faruk Akan, İskender Kahraman ve Ali Bakım’ın aday olduğu genel kurulda heyecan dorukta

AKAN: EKİP ÇALIŞMASI 
Av. Ömer Faruk Akan, seçimlerle ilgili bilgi verdi. Akan, “Tüm seçim çalışmalarımızda dillendirdiğimiz üzere ‘’kolektif bir çalışmanın’ ’Gaziantep Barosu için elzem olduğu açıktır. Ferdi çabalar ile sorunların çözümünün mümkün görünmediği de aşikardır. Kolektif çalışmanın temel unsuru da Baromuza bağlı komisyonlarımıza bağımsız hareket edebilme kabiliyetlerinin artırılması ve komisyonlara inisiyatif tanınması ile olacaktır. Gaziantep Barosunun artık büyük bir baro olduğu gerçeği karşısında ve diğer baroların büyük çoğunluğunun da ekip çalışmaları ile seçimlere gittiği göz önünde bulundurulduğunda esasında gönlümüzün ‘’bir ekip çalışması'' ile seçime gitmek olduğunu belirtmek isterim. Gerek yaşanan pandemi süreci ve gerekse sık sık uygulanan yasaklar nedeniyle böyle bir çalışma için gereken koşulların oluşmadığı ortadadır. Bu vesile ile 2003 yılından beridir ifa etiğim avukatlık mesleğim ve uzun süre Baromuzun birçok alanında yıllarca çalışmanın bana kazandırdığı sorunlara vakıf olma tecrübesi ile Gaziantep Barosu Başkanlığına aday olduğumu bir kez daha siz saygın meslektaşlarımın takdirlerine sunarım” dedi.

İSKENDER  KAHRAMAN’DA ADAY

Bir önceki dönemde Gaziantep Barosu Başkanı olan İskender Kahraman, başkanlık seçimi için aday olduğunu açıkladı. Kahraman, yaptığı açıklamada, "Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın artan sorunları ile mücadele etmek mümkün olduğunca çözüme kavuşturmak, bağımsız yargının oluşumu ve devamı, hukuk devleti ilkelerinin tam uygulanabilmesi ve Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkmak adına, insana dair ne varsa hepsini savunmak için, bölmeden, parçalamadan ve korkmadan mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmak için ve en önemlisi biz avukatız demek inancı ve mücadelesi ile yeniden aynı yolda hep birlikte diyerek daha şeffaf ve erişilebilir ve her zaman adliye içerisinde meslektaşları ile kol kola olan bir yönetim anlayışı için Ekim ayında yapılacak olan genel kurulda Gaziantep Barosu başkanlığına yeniden aday oldum" dedi.

BAKIM İDDİALI

Av. Ali Bakım ise, “Hukuk düzeni demek, yaşama dair her türlü korkuyu bertaraf eden, yarınlara umut iklimi aşılayan, insana insanca yaşamanın tüm erdemlerini sunan, huzurun, güvenin, barışın, mutluluğun ve adaletin hüküm sürdüğü yaşam tarzıdır” diye konuştu.