REFORM HABER - Gaziantep'in uzun süreden buyana inşaatı süren havalimanın bir kısmı nihayet 29 Ekim’de tamamının da 25 Aralık’ta hizmete girmesi bekleniyor. Gaziantep Havalimanı bölgenin en büyük yükünü çeken uluslararası bir havaalanı olurken, Kahramanmaraş,  Adıyaman, Şanlıurfa ve Hatay’ın da büyük çapta yolcularının Gaziantep’ten yurt dışına gittiği belirtildi.


2019’DA YÜKSEK, 2020’DE PANDEMİDE DÜŞÜŞ


Gaziantep Uluslararası Havaalanı 2019 yılında yolcu rekoru kırarak 2 milyon 500 bin kişinin seyehat ettiği ve 2020 yılında pandemi yoğunluğu nedeniyle bir çok uçak kalkmazken bu sayı 2 milyon 300 bine düştüğü görüldü.

PROJE DETAYI

Gaziantep Havalimanı Terminal Binası ve Apron Yapımı

​Son Durum:  01.06.2018 tarihinde işe başlanılmış olup proje tamamlandığında Gaziantep Havalimanı, Diyarbakır'dan sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin köprülü (6 Adet)  olarak inşa edilen ikinci havalimanı olacaktır.

İş Kapsamında: Havacılık faaliyetlerinin uluslararası standartlarda, daha kaliteli ve güvenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla 6 Milyon yolcu/yıl kapasiteli yeni iç hatlar terminal binası yapımının yanı sıra apron, katlı otopark ve mevcut terminal binasının dış hatlar olarak düzenlenmesi işleri gerçekleştirilecektir.

​​Havalimanının yıl sonu hizmete girmesi bekleniyor.