REFORM HABER - İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre Gaziantep Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar şöyleydi:

1. Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmemesine,

2. Bu çerçevede 7 Mayıs 2021 Cuma gününden (bugün) itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi,  mamaları ile kozmetik ürünlerinin (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilmesine,

3. Daha önce getirilen alkollü ürün satış kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya,  oyuncak,  kırtasiye,  giyim ve aksesuar,  ev tekstili,  oto aksesuar,  bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmemesine karar verilmiştir.

Sigara satışı yasağı olacak mı? Marketlerde o ürünler satılmayacak

İçişleri Bakanlığı, marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceğini açıklamıştı. Sosyal medyada sigara satışının da yasak olacağına ilişkin iddialara İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı yanıt verdi.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı son genelgeye göre; marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

7 Mayıs Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

MARKETLERDE SİGARA SATIŞI YASAKLANDI MI?

Sosyal medyada marketlerde sigara satışının da yasaklanacağına yönelik iddialar gündeme gelmişti. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, market tedbirlerine yönelik son yayınlanan genelgede, sigara yasağına ilişkin bir kısıtlama olmadığını belirtti.

Çataklı, bu yöndeki tezviratların sosyal medya dedikodusundan ibaret olduğunu söyledi.