REFORM HABER- Gaziantep’in Nizip, Oğuzeli ve Karkamış ilçelerine bağlı, eskiden köy statüsünde olan kırsal 40 mahallesinin kullanabileceği sadece bir adet futbol sahası bulunuyor. Gençler futbol oynayabilmek için Yolağzı köyünde bulunan toprak sahayı kullanıyor. Bölgede başka saha bulamayan takımlar, bir program dahilinde haftanın üç günü ve bazı günlerde ise  peş peşe iki-üç maç yapıyor.

Çevresi, tel örgülerle kapatılan, ancak tribünü olmadığı için seyircilerin maçları tel örgülerin dışında ayakta izlemek zorunda kaldığı saha, zemini toprak olduğu için yaz aylarında belediye araçları ile zemin sulaması yapılarak tozlanması önlenmeye çalışılıyor. 

TRİBÜN İSTİYORLAR

Maçları izlemeye gelenlerin, takım yöneticilerinin ve futbolcuların ortak isteği ise sahanın yanına bir tribün yapılması. Böylece maçları izleyenlerin daha rahat bir ortama kavuşacakları, daha fazla seyircinin gelmesinin sağlanacağı ifade edildi.

FUTBOLCULARDAN SAHAYI YAPANLARA TEŞEKKÜR

Futbol sahasını yaparak kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür eden bir futbolcu, şöyle konuştu:

“Turnuvayı düzenleyen bütün büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Hem geçmişi canlandırıyoruz. Hem şu anda gençler birbirini tanımıyor, bu kaynaşmayı sağlıyoruz. Eskiden futbol oynayan futbolcu abilerimiz var. Zaten sahanın yetersizliği ile sıkıntı yaşıyoruz, 40 köye hitap ettiği için. Bu sahaların çoğalmasını diğer köylere de yayılmasını istiyoruz. Eskiyi canlandırmak istiyoruz. Köyden köye daha önce turnuvalar vardı, traktörlerle gelinirdi, ben çocuktum bunları iyi hatırlıyorum. Şu an gözümde canlanıyor o anılar.”

Bir başka futbolcu ise “Bu turnuvayı düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah böyle güzel bir şekilde devam eder. 40 kilometre uzaktan gelip maçları izleyenleri duyuyoruz ve bu bizi sevindiriyor. Bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz” diye konuştu. 

Kulüp başkanları ve sahanın yapımında büyük emeği geçen Yolağzı Köyü Muhtarı Menderes Sarı da ANKA Haber Ajansı’na yaptıkları açıklamalar şöyle:

“AMACIMIZ GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK”

Sedat Çağlayan (Ticarspor Kulüp Başkanı): “Biz buradan 1. Lig’e futbolcu gönderecek değiliz. Bizim için önemli olan gençlerimizin uyuşturucudan, pislikten, sigaradan, kötü alışkanlıklardan kurtulması. Onun için elimizi başkanlar olarak taşın altına koyduk ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Önemli olan insanların birbirine kaynaşması. Yenme, yenilme sorun değil. Güzel bir şekilde nizami olarak geçsin, herkes kardeşlik içerisinde çok huzurlu bir şekilde bu maçları başa vurduralım. İnşallah 9’uncu aylarda da turnuva başlatmayı düşünüyoruz. Daha önce söz verildi, buraya bir tribün yapılması için. İnsanların oturma yeri sıkıntısı var, sandalye sıkıntısı var. Güzel bir tribün olursa böyle bir sıkıntı da kalmamış olur. Bunun haricinde ilçeye de böyle bir saha şart. Biz Karkamış ilçesinin köylerinde yaşayan insanlarız. Karkamış büyük bir ilçe ama bir futbol sahası yok. Şu an Yolağzı köyünde var, ama onun haricinde güzel bir sahamız yok. Karkamış’a da böyle bir saha yapılırsa memnun oluruz. Büyüklerimize, yetkililerimize buradan da yetiştirelim.”

SAHALAR KÖYLERDE YAYGINLAŞTIRILMALI

Abdülkadir Yalçın (Yaşaspor Kulüp Başkanı): “Barak köylerinin gençlerini birbiriyle kaynaştırdığımız için, akşam üzeri olduğunda her köyde 3-5 gencimizin elinde bir futbol topu olup da kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak, bu insanların top oynaması, futbola heves etmesi güzel bir şey. Bizim Büyükşehir Belediyesi ve yetkililerden istediğimiz, şuraya bir tribün yapılması, sahaların köylere daha yaygın bir şekilde yapılması. Örneğin benim köyüm 110 hane. Bir tane köyüme saha istiyorum. Karkamış ilçemize bir tane spor kompleksi olması şart diye düşünüyorum. Bu konuda centilmenlik içerisinde, dostane maçlar izlemek istiyoruz. Bu sayede her köyde en azından 3 tane, 5 tane gencimiz birbirini tanısın istiyoruz. Onun haricinde de Mustafa Kemal ne demiş? ‘Ben sporcunun çevik, terbiyeli ve dürüst olanının severim’ demiş.”

İKİ İLÇENİN TAKIMLARINA HİZMET VERİYOR

Menderes Sarı (Yolağzı Köyü Muhtarı): “Sahamız ilçemize bağlı 36 köy, Karkamış ilçe futbol takımı ve Oğuzeli ilçesinin üç takımı ile birlikte 40 takıma hizmet veriyor. Bu sahamız yeterli gelmiyor ama Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ ve Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan’ın bu sahamızı yapmamızda büyük emekleri var. Kendilerine teşekkür ediyorum. Biz de burada gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak, birer sağlıklı genç olarak sporla buluşturmak amacıyla, gayesiyle bu işi başlattık. Bu iş tuttu, gençlerimiz bu işe ehemmiyet gösterdi, hafta sonları bir şölen havasında geçiyor. Güzel, dostluk, kardeşlik, barış içerisinde maçlar oynanıyor. Burada eksiklerimiz var. Buraya bir tribün. Seyircilerimiz hep ayakta kalıyor. Bazen arka arkaya iki maç, üç maç oluyor. Şu an hazırlık maçları ama bazen burada 4-5 saat zaman alıyor ve insanlar ayakta kalıyor. Buraya 150-200 kişilik bir oturma alanı yapılırsa çok güzel olur. Bayan seyircilerimiz de geliyor. Oğuzeli ilçemizin köylerinden, onlar da burada saatlerce ayakta bekliyor. Daha güzel bir şey olur. Sahamız, yaklaşık bir yıl oldu, hazırlık maçları yapıyor gençler. Kısmet olursa sonbahara doğru resmi maçlara çevireceğiz, bir kupa, bir şölen havası içerisinde gençleri buluşturacağız.”

Kaynak:ANKA Haber Ajansı