Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen uyuşturucu ve hırsızlık, kısıtlama,  tam kapanmaya yönelik çalışmalarda, karantina hükümlerine aykırı davranan 2, sokağa çıkma yasağını ihlalden eden 222, sosyal mesafe ve maske kuralını ihlal eden 19 şahsa idari yaptırım uygulandı, maske ve mesafe kuralını ilk kez ihlal ettiği tespit edilen 524 şahıs ise ikaz edildi 416 işyeri denetlendi.

İl genelinde, Uyuşturucu ile mücadele kapsamında 69 şüpheli şahsa uyuşturucu madde bulundurmak kullanmak ve ticaretinden işlem yapıldı, 2 şahıs tutuklandı, 8 şahıs adli kontrol alındı. Aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda ise 50 şahıs yakalandı.

İl genelinde Hırsızlık olaylarına yönelik yapılan çalışmalarda 23 şüpheli şahsa işlem yapıldı, 13 faili meçhul olay aydınlatıldı, 7 şahıs tutuklandı, 6 şahıs adli kontrol alındı. Gün içerisinde yapılan çalışmalarda ise 56 şahsa kabahatlerden işlem yapıldı.

Yapılan çalışmalarda; 289 gram. uyuşturucu madde, Bir miktar uyuşturucu hap, Ruhsatsız 2 tabanca, 2 tüfek, 2 kurusıkı tabanca, Çalıntı 2 motorsiklet ile çok sayıda çalıntı elektronik ve muhtelif çalıntı malzeme, 400 bin adet makaron, 45 adet kesici alet ele geçirildiği bildirldi.