REFORM HABER - Gaziantepte bulunan Star Pet Kedi ve Köpek kuaförü minik dostlarımız için çeşitli hizmetler veriyor. Star Pet Kedi ve Köpek kuaföründe tüy şekillendirmenin yanı sıra kedi ve köpekler için birçok detaylı bakım uygulaması yapılıyor. Ulaş Mahallesi'nde bulunan Star Kedi ve Köpek Pet kuaförü, minik dostlar için hizmet veriyor İş yeri sahibi Murat Deveci, uzun yıllardan beri bu sektörde bulunuyor.

"İşlemlerde kesinlikle anestezi kullanmıyoruz"

Murat Deveci, minik dostların kendilerine tereddütsüz emanet edilebileceğine vurgu yaparak ‘’Genelde tüm veterinerlerde yapılan işlemler anestezi yardımı ile uyutularak yapılır. Biz ise yaptığımız işlemleri uyutmadan, yani anestezisiz yapıyoruz. Dolayısıyla da hayvan sahipleri bize minik dostlarımızı tereddütsüz emanet edebiliyor‘’ dedi.

Yapılan işlemler hakkında ise ‘’Traş banyosu, tırnak bakımı, karışan tüyler ve orjinal traş, makine ve makas traşı, model traşları gibi çeşitli hizmetler sunmaktayız‘’ ifadelerini kullandı.

PET Kuaföründe tıraşı ve bakımı yapılan ‘can dostlar’ neşeli halleri ile gülümsetiyor

Gaziantep’te, Star Pet Kuaförü ve bakım merkezi olarak hizmet veren merkeze getirilen evcil hayvanların, günlük bakım, banyo, traş ve fön işlemleri sırasındaki sevimli halleri renkli görüntü oluşturuyor.

Şahinbey İlçesi Ulaş mahallesinde Murat Deveci’ye ait işyerinde evcil hayvanlar için hizmet veren pet kuaför ve bakım merkezine getirilen "can dostlar" ağız ve tüy bakımından tırnak ve tüy kesimine kadar hijyenik bir dizi işlemden geçiriliyor.

Banyo yaptırılan, havluyla kurutulan, fön çekilen, parfüm sıkılan, başlarına toka takılarak elbise giydirilen kedi ve köpeklerin geçtiği aşamalar sahiplerine de keyifli anlar yaşatıyor.

Bu işlemler sırasında hırçınlaşmadan sakince bekleyen, neşeli oldukları gözlenen hayvanların durumdan hoşnut, sevimli halleri ise gülümsetiyor.

"Bakım yapılmayan evcil hayvanınızda deri hastalığı oluşabilir"

Evcil hayvan sahiplerinin ilgi gösterdiği merkezin sahibi Murat Deveci, yoğun iş yaşamında evcil hayvan besleyenlere yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Bu düşünceyle kedi köpek bakımı ve kuaförlüğü üzerine eğitim görerek sertifika aldığını belirten Deveci, açtıkları merkezin bu alanda önemli bir ihtiyacı karşıladığını ifade etti.

Evcil hayvan bakımının önemli olduğuna dikkati çeken Deveci, "Burada evcil hayvanlara makine ve makas tıraşı, hijyenik bakım yapıyoruz. Evcil hayvanlarımızın yazın 3 haftada bir, kışın ise 6 haftada bir banyosunun, en geç iki yılda bir de tıraşının yaptırılması gerekiyor. Hijyenik bakımını yaptığımız minik dostlarımızın tıraşlarını da anestezi yöntemini kullanmadan, ürkütmeden yapıyoruz." dedi.

Murat Deveci, tıraş olan ve bakımı yapılan hayvanın mutluluğunun gözlerinden okunduğunu dile getirerek, "Birçok kez karşılaştık ki yaptığımız tıraşlardan sonra hayvan kendini daha mutlu ve rahat hissediyor. Çünkü eğer biraz bakımsız kalmışsa vücudunda 'kıtlık' dediğimiz keçeleşme başlıyor. Taranmadığı zaman tüyler derinin hava almasını engelliyor ve bu yüzden de deri hastalıkları oluşabiliyor’’ diye konuştu.

Öncelikle bu işi yaparken hayvanları sevmenin ve işin eğitimini almanın önemine dikkat çeken Murat Deveci, ‘’Hayvanları seveceksin ve onların dilinden anlayacaksın. Kedi köpek konusunda 20 yılımı ben bu işe verdim. Star Pet Kuaför olarak bir farkımızın olmasını istedim. Bgün anestezi yapan işyerleri var, biz burada fark yaratarak anestezi yapmadan kedi ve köpeklerimizi tıraş ediyoruz. Kedi ve köpek dostlarımızın daha mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Mesela bir Pomiran cinsi köpeğimiz var, bu köpeğe asla tıraş makinesi vurulmaz. Sadece makas tıraşı olması gerekiyor. Bunu iddia ediyorum Gaziantep’te Star Pet farkıyla bir tek biz yapabiliyoruz. Ücretsiz servisimiz var, kedi ve köpek sahibi müşterilerimiz bir telefonla irtibat kurabiliyor. Bakım bitince teslim ediyoruz. Tabii ki randevulu sistemle çalışıyoruz.’’ Diye konuştu.

"Onun sağlıklı olması benim için çok önemli"

Golden cinsi köpeğini merkeze getiren hayvansever Elif Türker, onu ailenin bir parçası olarak gördüklerini dile getirdi.

Köpeğinin bakımını düzenli yaptırdığını anlatan Türker, "Köpeğim şu an 6 yaşında. Onun sağlıklı olması benim için çok önemli. Bakımından sonra tüyleri rahatlayıp, hava almış oluyor. Bu durum onun enerjisine de yansıyor. Kendini iyi hissediyor. Bizim çocuğumuz gibi oldu. Onu, neşesi yerinde ve iyi görmek bizi de mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Züleyha Almert te, Toy Poodle cinsi 4 yaşındaki köpeğiyle merkezin müdavimlerinden olduğunu söyledi.

Evcil hayvanının ayda bir bakımının yapıldığını, banyo yaptırılıp tırnaklarının kesildiğini aktaran Almert, "Patilerindeki tüylerinin ve tırnaklarının kesilmesi hem onun hem de benim açımdan faydalı oluyor. Çok rahatlıyor." şeklinde konuştu.

Yapılan işlemlerin anestezisiz olması hayvan sahiplerinin içini rahatlatırken Star Pet Kedi ve Köpek Kuaförü büyük ilgi görüyor. Birden çok verdiği hizmet ile minik dostlarımızı gönül rahatlığıyla emanet edebileceğiniz Star Pet Kedi ve Köpek Kuaförü için bilgiler:

Adres: Ulaş Mahallesi, 51 nolu Sokak No.12/A Şahinbey GAZİANTEP

İletişim: 0531 382 74 11 – Murat Deveci