Gaziantep ulaşımında önemli bir görev üstlenen tramvaylarda, arızalar bitmiyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte arıza oranlarının artması, vatandaşları mağdur etti. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle yolcu yoğunluğunun da arttığı tramvaylarda yaşanan arızaların giderilmesi için yapılacak çalışmalar da merak ediliyor.

Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te her gün binlerce insan işini, okuluna ve evine gitmek için tramvayları tercih ediyor. GBB bünyesinde faaliyet gösteren ve tramvaylarda yaşanan yoğunlukların artışı ile birlikte kentte seferlerin artırılması için vatandaşlar talepte bulunurken, hava sıcaklıklarının artması ve yoğunluklar nedeniyle tramvaylar sıklıkla arızalanıyor.

Tramvay arıza yaptı


Kent genelinde İbn-İ Sina- Gar, Adliye-Gar ve Burç Kavşağı- Adliye hatlarında hizmet veren tramvaylarda yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve araçların yenilenmesi talep edilirken, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde yaşanan yeni bir arıza tepkilere neden oldu.

Vatandaş dakikalarca bekledi


Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde İbn-İ Sina- Gar seferini gerçekleştiren tramvay, Karataş Merkez durağında arızalandı. Dumanların yükselmesi nedeniyle yolcular tahliye edilirken, vatandaşlar dakikalarca durakta bekledi. Arıza yapan tramvayın kaldırılmasının ardından seferler devam etti.

Kentin ulaşımına büyük katkı sağlayan Hafif Raylı Sistemin, artık yoğunlukları taşıyamadığı Gaziray ve Metro Projelerinin devreye alınması şart gibi görünüyor.