REFORM HABER- Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Yamaçtepe olarak kaydedilen deprem yerin 1.1 kilometre derinliğinde meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre deprem 14.39'da meydana geldi. Deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Bir dakika sonra bu kez de Şehitkamil ilçesinde 2.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şehitkamil'deki deprem ise yerin 8.4 kilometre altında meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı ise Şehitkamil’deki depremin şiddetini 3.0 olarak açıkladı.

YAKIN DERİNLİKTE HİSSEDİLDİ !

Gaziantep'te uzun bir aradan sonra bir depremin meydana gelmesi ve depremin 1.1 kilometre derinlikte olması vatandaşlarda yeni bir tehlikenin habercisi olabilir mi? kuşkusunu uyandırdı. 

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer Twitter hesabından yaptığı paylaşımda geçmiş olsun dileklerini iletti. Koçer, "Geçmiş olsun Gaziantep.. Hissedilen depremde can ve mal kaybı olmamasını dilerim. Cenabı-ı Allah her türlü afetten şehrimizi ve ülkemizi korusun" ifadelerine yer verdi. 

Oğuzeli Belediyesi'nden depremle ilgili yapılan geçmiş olsun paylaşımında, "Geçmiş olsun #Gaziantep. Merkez üssü Şahinbey/Yamaçtepe olan #deprem'te can ve mal kaybı yaşanmamış olmasını diliyor, depremi hisseden tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyoruz. Cenab-ı Allah her türlü afetten şehrimizi ve ülkemizi korusun" denildi.

GÜNCELLENİYOR