REFORM HABER- Gaziantep’te engelliler için yapılan sarı şeritli yollar, kaldırım rampaları ve park yerlerinin sürücüler tarafından işgal ediliyor. Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, ‘Sorumsuzluk’ olarak yorumlarken,  GÖR-BİR Genel Başkanı Mehmet Aysel, ‘Engellileri alanları işgal edilmesin” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, engelliler için yapılan sarı şeritli yollar, kaldırım rampaları ve park yerlerinin sürücüler yüzünden işgal edildiğini söyledi. Kalender, “Bunun adı sorumsuzluk” dedi. Yerel yönetimlerin engelleri kaldırmak için verdiği gayretlerin sorumsuz vatandaşlar tarafından boşa çıkarıldığını belirten Kalender, “Belediyelerimiz engelleri kaldırıyor, sorumsuz vatandaş engel koyuyor. Engelli rampaları yapıldı. Sürücüler gelip rampanın önüne araç park ediyor. Engelli parklari işgal ediliyor” dedi. Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği Genel Başkanı Mehmet Aysel de, ‘Gaziantep’te engeller kalkıyor, ama önüne bazı vatandaşlar tarafından yeni engeller çıkarılıyor. Ne sarı şeritler, ne de engelli parkları kendileri keyif sürsün diye yapılmadı. Engelli alanlarını işgal etmeyin” uyarısı yaptı.

HULULİ KALENDER: SORUMSUZLUKTAN VAZGEÇSİNLER

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, öncelikle beyinlerdeki engellerin kalkması gerektiğini söyledi. Yerel yönetimler tarafından engellilere yönelik önemli çalışmalar yapıldığını belirten Kalender, “Belediye kaldırıma rampa yapıyor, engelli park alanları ayırıyor. Sonra sorumsuz biri gelip bu alanı işgal ediyor. Engelli vatandaşlarımız da büyük zorluklar yaşıyor. Bu konuda bilinlenmek lazım. Artık engellilere saygı gösterilmeli. Devlet ve yerel yönetimlerin gayretlerini de kimse boşa çıkarmamalı. Engelli alanlarını işgal etmekten vazgeçsinler. Sorumsuz davranışlar engellilerin önüne büyük engeller çıkarıyor” ifadelerini kullandı.

MEHMET AYSEL: ENGELLİ ALANLARI İŞGAL EDİLİYOR

GÖR-BİR Genel Başkanı Mehmet Aysel de kaldırımlara yapılan sarı şeritlerin sorumsuzlar yüzünden engelliler için tuzağa dönüştüğünü söyledi. Aysel, “Bizler yerel yönetimlerle vekillerimizle görüşerek çok önemli yollar kat ettik. Yerel yönetimlerimiz de önemli hizmetler yaptı. Engellierin sorunlarının çözümü için yollar, kaldırımlar düzenleniyor. Belediye kaldırıma görme engelli için sarı şeritli yol yapıyor. Sorumsuz biri gelip o sarı şereidin üzerine park ediyor. Görme engellierimiz de o araçlara çarpıyor. Büyük tehlikeler atlatıyor. O yüzden artık bu sorumsuzca davranışlardan vazgeçilmeli” ifadelerini kullandı.