Akşam saatlerinde olayı takip etmek üzere Saha Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde bulunan Tahtani Leylek Camisi minaresine çıkarak intihar girişiminde bulunan şahsı İHA ve NRT muhabiri Hanifi Güzel, şahsın indirilişini görüntülediği sırada, bir kişinin saldırısına uğradı. 

Nizip Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Kılıç, bir kınama mesajı yayınlayarak İHA ve NRT muhabiri Hanifi Güzel'e geçmiş olsun dileğinde bulunup, saldırganın cezalandırılmasını istedi. Saldırıyı kınayan ve sorumluların bir an önce bulunarak cezalandırılmasını isteyen Kılıç, şu ifadeleri kullandı 

Meslektaşımız Hanifi Güzel, görevi sırasında yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz. Görevini yapan Hanifi Güzel'e yapılan fiziksel saldırı asla kabul edilemez. Zor şartlar altında görevini yerine getirmeye çalışan gazetecilere yönelik bu tür saldırıların son bulmasını istiyoruz. Saldırganlarla ilgili gerekli adli ve yasal işlemlerin bir an önce başlatılmasını istiyoruz. Bu saldırı sadece meslektaşımıza değil aynı zamanda halkın haber alma özgürlüğüne yöneliktir. Asla kabul edilemeyecek olan saldırıda yaralanan meslektaşımız Güzel'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Nizip Gazeteciler Derneği olarak bu süreçte yanında olacağımızı bildiriyoruz. Ayrıca, olay sırasında görevli polislerin saldırıyı engelleme noktasında yetersiz kalması bizleri ayrıca üzmüştür."