REFORM HABER- Gaziantep’te Şahinbey ilçesinde Karaçomak, Savcılı ve Gazitepe, Şehitkamil’de Atalar, Göztepe, Mithatpaşa ve Yaprak, Nizip’te Ballı, Belkıs ve Sarıkoç ile İslahiye’de Arpalı ve Koçcağız ile Oğuzeli’nde Ulaşlı ve Kuruçay mahallerinde binlerce vatandaş oy kullanıp yeni muhtarlarını belirlediler.

Türkiye genelinde 753 mahalle ve köy sandık başına gitti. Ölüm veya farklı nedenlerle dolayı düşen muhtarlıklar için seçim yapıldı. Gaziantep’te de 14 mahalle muhtarını belirlemek için sandığa gitti

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF TUTULDULAR
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 6 Haziran Pazar günü, yapılması kararlaştırılan muhtarlık seçimleri gerçekleştirildi. Seçime gidilen mahalleler sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu. Sabah erken saatlerde başlayan ok kullanma işlemi akşam üzeri sona erdi. Oy kullanma işleminin sona ermesiyle birlikte sandaıklar açılarak sayımlar yapıldı. Sayımlar sonucunda da resmi olmayan sonuçlara göre yeni muhtarlar belli oldu.

5 İLÇEDE 14 MAHALLEDE SEÇİM
Gaziantep’te 5 ilçede toplam 14 noktada sandıklar kuruldu. Şahinbey ilçesinde Karaçomak, Savcılı ve Gazitepe, Şehitkamil’de Atalar, Göztepe, Mithatpaşa ve Yaprak, Nizip’te Ballı, Belkıs ve Sarıkoç ile İslahiye’de Arpalı ve Koçcağız ile Oğuzeli’nde Ulaşlı ve Kuruçay mahallerinde sandık başına giden mahalle sakinleri oylarını kullanıp yeni muhtarlarını seçtiler.

SAVCILI MAHALLESİ AHMET TİTİZ’E EMANET
Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ökkeş Titiz’in ölümüyle boşalan Şahinbey ilçesi Savcılı Mahallesi Muhtarlık seçimi ni ise Ahmet Titiz kazandı.
Seçime tek aday olan Ahmet Titiz seçim sonuçları sonrası yaptığı açıklamada Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ökkeş Titiz’in yıllardan beri taşıdığı bayrağı almanın gururunu yaşadığını ifade ederek mahallenin genel sorunlarının yanı sıra çok sayıda yoksul ailelerinde yaşadığı bir mahalle olduğunu bu nedenle Türkiye’ye sosyal yardımlaşma kapsamında iyi örnekler sergilediklerini söyledi.
Türkiye Muhtarlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Kemal Titiz ise Savcılı mahallesinde muhtarlık bayrağı taşımanın aile olarak gelenekselleştiğini, Merhum Ökkeş Titiz’in taşıdığı misyon ve bayrak bu kez yeni bir genç nesille taşınarak devam ettiğini vurguladı.

İŞTE YENİ MAHALLE MUHTARLARI

Şahinbey’de Savcılı Mahalle muhtarlığına Ahmet Titiz, Gazitepe Mahalle muhtarlığına Ali Konuk ve Karaçomak Mahalle muhtarlığına Ali Dai, Şehitkamil’de Atalar Mahalle muhtarlığına Ökkeş Çelik , Göztepe Mahalle muhtarlığına: Cuma Özdemir, Mithatpaşa Mahalle muhtarlığına: Orhan Öz ve Yaprak Mahalle muhtarlığına Önder Göksüncükgil, Nizip’te Ballı Mahalle muhtarlığına Ali Bozkurt, Belkıs Mahalle muhtarlığına Müslüm Özdemir ve Sarıkoç Mahalle muhtarlığına: Süleyman Naim, İslahiye’de Arpalı Mahalle muhtarlığına Faruk Çelik ve Koçcağız Mahalle muhtarlığına Bekir Şamlı, Oğuzeli’nde Ulaşlı Mahalle muhtarlığına Muhittin Uçaker ve Kuruçay Mahalle Muhtarlığına: Sabahahtin Oğuz seçildi..