REFORM HABER - Gaziantep’in Nurdağı İlçesi’nde bulunan 150 hektar alana kırmızı biber ekimi yapıldı. İpek Yolu Kalınma Ajansı tarafından onaylanan ’Nurdağı Biberine Değer Katan Kadınlar’’ projesi kapsamında yapılan çalışmada 85 kadın görev yapacak.

Yaptığı başarılı projelerle yaşanabilir bir ilçe  oluşturmaya çalışan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, biberi markalaştırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kavak   ‘’ilçedeki  tarımsal ürünlerin daha profesyonel bir şekilde üretilmesi ve  işlenmesi için  çalışmalar yapıyoruz’’ dedi.

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, yörenin önemli tarım ürünü biber üretiminde akılcı bir projeyi hayata geçiriyor. İpek Yolu Kalınma ajansı tarafından onaylanan ‘’Nurdağı Biberine Değer Katan Kadınlar’’ projesi kapsamında, 150 hektar alana kırmızı biber ekimi yapıldı.

BİBER MARKALAŞACAK

Proje kapsamında 85 kadının görev yapacağını belirten Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, kadınların tarım konusunda eğitim aldıklarını,  bu eğitim sonrasında da  tarlalarda çalışmaya başlayacaklarını dile getirdi. Kavak ‘’Projede, İş Kur aracılığıyla 85 kadının görev yapacak. Şu an kadınlarımız biber üretimine ilişkin eğitim alıyorlar. Eğitim sonunda tarlalarımızda ve tesisimizde biber üretimi için çalışmaya başlayacaklar. Projemizi, biberin markalaşmasının yanı sıra kadınlarımızın üretimin içerisine dahil edilmesi açısından da önemli buluyorum.’’ diye konuştu

GIDA ÜRÜNLERİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Başkan Kavak, kurulan Yeni Dünya’da su kadar gıda ürünlerine ulaşımında önemli hale geldiğine dikkat çekerek, ‘’Bu nedenle ilçemizdeki tarımsal ürünlerin daha profesyonel bir şekilde üretilmesi, işlenmesi ve pazarlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Nurdağı’nı her anlamda daha yaşanılabilir bir hale getirmek için proje üretmeye ve bu projeleri sürdürülebilir şekilde hayata geçirmek için çalışmaya deva ediyoruz’’ şeklinde konuştu

HALKIN MUTLU VE HUZURLU OLMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Gelecek nesillere daha güzel ve yaşanabilir bir Nurdağı inşaa etmeye çalıştıklarını dile getiren Ökkeş Kavak ‘’ Halkın daha huzurlu  ve mutlu yaşaması için belediye olarak her türlü çalışmayı yapıyoruz. Halkımızın sorunlarını en kısa sürede çözmeye çalışıyoruz. Kesintisiz belediyecilik hizmetleri ile 24 saat halkımıza  en iyi ve kaliteli hizmeti sunmaya çalışıyoruz.’’ dedi.

PANDEMİ DESTEĞİ

Pandemi döneminde  bir takım sıkıntıların yaşandığını dile getiren Kavak’’ Pandemimin  zararlarını en aza indirgemeye  özen gösteriyoruz. Bu anlamda vatandaşımıza her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Özellikle esnafımıza destek olmaya çalışıyoruz’’ dedi.