REFORM HABER- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kısa çalışma ödeneğinin 3 ay daha uzatıldığını da açıkladığı, turizm sektörleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı toplantıya, Güneydoğu Anadolu bölgesini temsilen Mete Akcan da katıldı.

Erdoğan, Turizm Haftası dolayısıyla turizm sektörü temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ederek, sektör temsilcilerini dinledi. Sektör temsilcileri pandemininturizme olan etkilerini ve sektörün bu süreçte yaşadığı problemleri aktardı. Ayrıca, KDV indiriminin uzatılması talebini iletti.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Güneydoğu Anadolu Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (GATOD) Başkanı Mete Akcan bölgeyi temsilen yer aldığı buluşmada, bölgenin sorunlarını aktarma fırsatı buldu.

KDV İNDİRİMİ VE KÇÖ UZADI

Yapılan görüşmenin sonucunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile turizm sektöründe Mayıs ayında sona eren KDV indirimlerinin Haziran ayı sonuna kadar devam edilmesi yönünde karar alındı. Ayrıca, iş dünyasının da merakla beklediği, Kısa Çalışma Ödeneği’nin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak şekilde 3 ay daha uzatılması yönünde karar çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda, turizm sektörünün sorunları ve beklentilerini dinlediklerini belirterek, “Sektör temsilcilerimizin talepleri doğrultusunda tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayacak şekilde kısa çalışma ödeneği uygulamasına devam edilme kararı aldık. Ayrıca turizm sektöründe mayıs sonu sona eren KDV indirimlerinin haziran sonuna kadar devam etmesinin de yararlı olacağını değerlendirdik ve bu konuda karar aldık" açıklamasını yaptı.