Nizip Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘’Ailecek Okuyoruz'' Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve aileleri ödüllendirildi.

Nizip Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Kemal Şahin, öğrencilerimizi ve ailelerimizi evlerinde bir arada kitap okumaya yönlendiren bu yarışmayı önemsediğini söyledi.

Nizip Belediyesi’nin her zaman ilçenin eğitimine destek sunduğunu ifade eden Şahin, ‘’Belediye Başkanımız sağ olsun bu konularda çok duyarlı eğitim denildiği zaman hep elini taşın altına koymuş ve bu konuda bizlere sürekli destek olmuştur. Bu sebeple Eğitime vermiş olduğu destek ve sağlamış olduğu katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Sarı’ya teşekkür ediyorum’’ dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise, yarışmaya dahil olan tüm öğrencileri ve ailelerini tebrik ettiğini belirtti.

Nizip Belediyesi olarak toplumun her kesimine ulaşıp hizmet götürmek istiyor bu amaçla çalışıyoruz diyen Başkan Sarı, konuşmalarına şöyle devam etti.

‘’Eğitimde vazgeçilmez unsur olan kitap okumanın, hazzını ve faydalarını yarışma sürecinde test eden ve çocukları ile kaliteli zaman geçiren ailelerimiz, en büyük ödülün çocukları ile beraber geçirdikleri kaliteli zaman diliminin olduğunu fark ettiler. Bundan sonraki dönemde evlerde anne, baba, kardeşler ve diğer aile fertleri mutlaka kitap okumaya zaman ayıracak, kitaplar üzerinde eleştirilerde ve yorumlarda bulunacak ve bilinçli okurlar haline geleceklerdir. Bu etkinliğimiz de kitap okumanın yanında iki şeyi amaçladık. Birincisi, aile olarak bu etkinliğe berber katılalım, televizyon, telefonda internet ve hayatın temposunda unuttuğumuz, ötelediğimiz çocuklarımızı yanımız da hissedelim, onlar aile sıcaklığını daha derinden hissetsinler. İkincisi ise,  çocuğunun dereceleri ve sıralamaları üzerinden acımasızca yorum yapan anne ve babalarımızın onlarla beraberken de sıralamada birinci üçüncü ya da onuncu olabileceğini, eğer bir sıralama yapılacaksa bunun doğal olduğunu, önemli olanın sürecin, beraberce geçirilen verimli zaman diliminin olduğunu anlatmak istedik. Kitap okuma ile ilgili çalışmalarımız devam edecek çocuk kütüphanemiz çocuk yaşta okurlarımızı kitapla buluşturuyor. İkincisini de en kısa zamanda hizmete sunacağız inşallah. Okumanın yaşı yok. İlk emri oku olan bir dinin mensuplarına da bu emre itaat etmek yakışır. Çok değerli hemşerilerim. Birçok proje ve etkinliklerle sizlerle buluşturmak için pandemi sürecinin ortadan kalkmasını bekliyoruz. Bu kapsamda bu süreci güzelce geçirip değerlendiren tüm ailelerin yarışmanın kazananı olduğunu söyleyerek sıralamada ilk üç dereceye giren ailelerimizi ve en önemlisi yavrularımızı tebrik ediyor, çocuklarımızın yanında olduğunuz için siz değerli anne babalarımızı kutluyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum’’ dedi.

Tören, İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyinde gerçekleşen yarışmanın sonunda Nizip Belediyesi tarafından kategorilerinde 1. olan öğrencilere bilgisayar, 2. olan öğrencilere tablet ve 3 olan öğrencilere ise bisiklet verilirken annelere mikrodalga, babalara ise ödül verilmesi son buldu.