REFORM HABER - Ekipler tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde takip ederek bilgi alan Belediye Başkanı Mehmet Sarı, sanayi sitesindeki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Nizip Belediyesi olarak sanayi sitesine altyapı ve üstyapı anlamında çok önemli hizmetler sunduklarını ve sunmaya devam edeceklerini belirten Başkan Sarı, şunları kaydetti:

‘’Nizip Sanayi Sitesi’ndeki elektrik hatlarının yer altına alınması ve sitede meydana gelen elektrik sıkıntısının giderilmesi için çalışmalar başladı. Bu çerçevede hem ara sokaklar hem de ana arterlerdeki hatların değiştirilip yer altına alınacak, yine beton direkler ve trafo binaları da değiştirilerek modern bir şekilde yapılacaktır. Yine sanayi sitesi yolunda bulunan ve mezbahanın köşesinde yer alan trafo binasının da yerini değiştirerek o bölgede meydana gelen trafik kazalarını önlemiş olacağız. Bir diğer çalışmamızda taş köprüde olacaktır. Burada, Devlet Demir Yolları'yla yapacağımız çalışmayla köprüyü yıkıp genişlik ve yüksekliğini yeniden düzenleyerek uzun ve geniş araçların geçişinde kolaylık sağlayacağız.

Yine bunun yanında sanayi sitesini özellikle yağışlı zamanlarda sel felaketiyle karşı karşıya bırakıp buradaki esnafları mağdur eden bir sıkıntıyı da bertaraf ediyoruz. DSİ tarafından ihalesi yapılmış olan Taşbaş ve Çöplük Deresi ıslah çalışmasıyla artık sanayi sitemiz sel ve su baskınından kurtulmuş olacaktır. Bu projelerin tamamını hesap ettiğimiz zaman, Nizip Sanayi Sitesi’ne 25 milyonluk bir yatırım planlanıyor. Bu çalışmalar bittikten sonra biz de Nizip Belediyesi olarak yapacağımız asfalt çalışmasıyla sanayi sitemizdeki ulaşımı ve daha güzel bir sanayi sitesini oluşturma gayretine gireceğiz. Bu proje ve çalışmaların sanayi sitesi esnaflarına hayırlı olmasını diliyorum.’’

Nizip Sanayi Sitesi Başkanı Müslüm Aslan ve Nizip Marangoz ve Mobilyacılar Oda Başkanı Nedim Çalışkan ise, tüm bu hizmetlerin sanayi sitesine kazandırılmasına vesile olan Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.