BAŞKAN ÖKKEŞ KAVAK: TARIMSAL KALINMADA ÖNEMLİ BİR PROJE GERÇEKLEŞTİYORUZ

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, yörenin önemli tarım ürünü biber üretiminde akılcı bir projeyi hayata geçiriyor. İpek Yolu Kalınma ajansı tarafından onaylanan "NURDAĞI BİBERİNE DEĞER KATAN KADINLAR" projesi kapsamında, 150 hektar alana Nurdağı’ın tarım alanında yükselen değerlerinden birisi olan ‘Kırmızı Biber’ ekimi yapıldı , çapalama ve sulama işlemleri gerçekleştirildi.

MODERN BİR TESİS KURULDU

‪Başkan Ökkeş Kavak, üretim, istihdam, markalaşma ve pazarlama boyutuyla Nurdağı'nı kalkındıracak olan projenin sürdürülebilir olmasının önemli olduğunu belirterek, ‘’Proje kapsamında modern bir biber işlemle tesisi kuruldu. Toplanan biberler kurmuş olduğumuz tesiste işlenecek. Tüm detaylarını düşündüğümüz projemizin biber üretimine önemli bir kalite getirmesini bekliyoruz’’ dedi.

KADINLAR ÜRETİMİN İÇERİSİNE DAHİL EDİLDİ

Projede, İş Kur aracılığıyla 85 kadının görev yapacağını belirten Başkan Kavak, ‘’Şu an kadınlarımız biber üretimine ilişkin eğitim alıyorlar. Eğitim sonunda tarlalarımızda ve tesisimizde  biber üretimi için çalışmaya başlayacaklar. Projemizi, biberin markalaşmasının yanı sıra kadınlarımızın üretimin içerisine dahil edilmesi açısından da önemli buluyorum.’’ Diye konuştu.

GIDA ÜRÜNLERİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Başkan Kavak, kurulan Yeni Dünya’da su kadar gıda ürünlerine ulaşımında önemli hale geldiğine dikkat çekerek, ‘’Bu nedenle ilçemizdeki tarımsal ürünlerin daha profesyonel bir şekilde üretilmesi, işlenmesi ve pazarlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Nurdağı’nı her anlamda daha yaşanılabilir bir hale getirmek için proje üretmeye ve bu projeleri sürdürülebilir şekilde hayata geçirmek için çalışmaya deva ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.