Akdemir, kıyı bölgelerinde başlayan orman yangınlarının kaygı verici olduğunu belirterek “Gaziantep olası orman yangınlarına hazırlıklı mı?” Diye sordu.
Gaziantep’te geçen yıl yaşanan orman yangınlarının bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden Akdemir, ”Çıkacak olası bir yangında müdahalemizi kolaylaştıracak sensor ve drone gibi teknolojik destekler hazır mı? Gaziantep’ en yakın yangın uçaklarının geliş mesafesi ve süresi nedir? Bir yangın filosu kuruldu mu?” diye sordu.
Orman yangınlarıyla etkin bir şekilde mücadele edeceklerini ifade eden Akdemir,  “Yangınları önlemek adına erken uyarı sistemlerini geliştireceğiz ve yangınlarla güncel teknolojiyle mücadele edeceğiz. Maddi ve manevi zarar gören vatandaşlarımızın kayıplarını adil bir şekilde telafi edeceğiz. Orman yangınlarına karşı bölgede yaşayan yöre halkı için yangın ile mücadele eğitim programları düzenleyeceğiz.
Orman ve korunan alanları genişleteceğiz. Orman vasfını yitirme uygulamasına son vererek, ormansızlaşan tüm alanları tekrar ormana çevirecek tedbirleri alacağız.” Dedi.

DEVA Partisi olarak bizim yeşil çizgilerimiz var diyen Akdemir,  Gaziantep’te çevre ve doğanın korunması için eylem planlarının hazır olduğunu söyledi.
Gaziantep’in işlek caddelerinde hava kalitesini izleme sistemleri kuracaklarını vurgulayan Akdemir, “Hava kalitesi ölçüm istasyonlarının sayısını artıracağız. Atık suları arıtarak tarımsal sulama, hobi bahçeleri gibi alanlarda kullanılmasının uygulamasını yaygınlaştıracağız.
Kentlerde yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını kademeli olarak ayıracağız.
Büyük yaşam sitelerinde yağmur suyu toplama ve arıtma tesisleri kuracağız.” Diyerek sözlerini tamamladı.