REFORM HABER- Araban halkının ihtiyacını karşılamak için Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Araban Pazar Yeri’nin temel atma törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, Yavuzeli Belediye Başkanı Kemal Sakaroğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke ve protokol üyeleri katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ

Düzenlenen temel atma töreni öncesi ve sonrasında Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere havalanan Cougar tipi helikopterin düşmesi sonrası şehit olan 11 askerimiz için dualar edildi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Pazar yerlerinin vatandaşlar için önemli olduğunu belirterek, “Öncelikle helikopter kazası sonucu şehit olan askerlerimize ve komutanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Temelini attığımız Araban pazar yerini inşallah en kısa sürede hizmete açmak istiyoruz. Hizmetler elbette önemli, bizde göreve geldiğimiz de Şahinbey İlçemiz de 2 tane Pazar yerimiz vardı. Şu anda ise 13 tane Pazar yerimiz var. İhtiyaca ve talebe göre semt pazarlarımızın sayısını arttırmaya devam ediyoruz. Alışveriş vatandaşımızın doğal bir hakkı. Ancak onu yazın sıcağından, kışın yağmurdan koruyacak ve hijyenik bir ortamda yapılması çok önemli. Göreve geldiğimizde sokak aralarında pazarlar oluyordu. Oradaki ses ve kirlilik o semtte oturan herkesi rahatsız ediyordu. Şimdi yapılan pazar yerleri sadece pazar yeri olarak değil aynı zamanda kurban kesim yeri olarak da kullanılabiliyor. Bu nedenle pazar yerlerini bende önemsiyorum. Araban İlçemize böyle bir pazar yerinin kazandırılmasında Araban Belediye Başkanımıza, ilçe başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Ağustos ayında tamamlanması planlanan Pazar yerinin müteahhitten Haziran ayında bitirme sözü aldı.

“BAŞKAN TAHMAZOĞLU ÖRNEK BİR BELEDİYE BAŞKANIDIR”

Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, yapılan Pazar yeri için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek “Öncelikle helikopter kazasında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Birçok hizmetler yapılır ancak bazı hizmetler tarihin hafızasında her zaman yer alır. İşte bu semt pazarı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu için küçük bir hizmet olabilir. Ama bizler için çok büyük ve çok anlamlıdır ve tarihimizin hafızasında her zaman yer alacaktır. Çünkü bu semt pazarı bizlerin 40-50 yıllık özlemidir. Türkiye’de kamu mali disiplini nasıl sağlanır, bütçe fazlalığı nasıl oluşturulur ve hizmet nasıl yapılır? Kısaca Türkiye’de örnek belediye diyecekseniz Şahinbey Belediyesi; Örnek Belediye Başkanı diyecekseniz de Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu’dur” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Araban pazar yerinin temel atma töreni Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, Yavuzeli Belediye Başkanı Kemal Sakaroğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke ve protokol üyeleri tarafından yapıldı.