REFORM HABER - Gelecek nesillere doğayla kucaklaşan bir kent bırakmak isteyen Şahinbey Belediyesi, ilçe genelinde gerçekleştirdiği çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Tarımsal üretimi desteklemek ve daha yeşil bir Şahinbey için bu zamana kadar 4.215.000 adet fidanı çiftçilere ve vatandaşlara dağıtan Şahinbey Belediyesi çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Rutin ot biçme, ağaç budama, yeşil alan temizliği gibi işleri aralıksız sürdüren ekipler bir yandan da boş alanlara ve kaldırımlara ağaç dikimi yapıyor.

 YENİ PARK VE YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILIYOR

İlçe sakinlerinin güzel vakit geçirmesi, çocukların gönüllerince oynayıp enerjilerini atabilmeleri adına park ve yeşil alan çalışmaları devam ediyor. İçerisinde oyun grupları bulunan parklar ve yeşil alanlara her geçen gün yenileri ekleniyor. Şahinbey Belediyesi yaptığı çalışmalarla ilçe genelindeki park sayısını 635’e çıkarırken yeşil alan miktarını ise 12.145.719 m2 yükseltti.

 

8.200 AĞAÇ DAHA TOPRAKLA BULUŞUYOR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeşil alanların önemine dikkat çekerek, "Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli miras, yeşil alanlarımızdır. Şahinbey genelinde çevre düzenleme çalışmalarına ağırlık veriyor, ilçemize park ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyoruz. Tarımsal alanları ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra ekiplerimiz ilçe genelinde 8.200 adet ağaç dikimi yapıyor. Boş alanlara ve kaldırımlara yeni ağaçlar dikiliyor. Böylece ilçemiz hem daha güzel bir görünüme kavuşurken, şehrimize de nefes olacak. Göreve geldiğimiz günden bu yana Şahinbey İlçemize 635 park yaparak yeşil alan miktarımız 12.145.719 m2 yükselttik. Amacımız daha yaşanılabilir bir ilçe oluşturmak" diye konuştu.