Şahinbey Belediyesi Ampute Futbol Takımı’nda 21-23 Mayıs tarihinde Gaziantep’te ilk kez oynanacak olan EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi maçları için geri sayım başladı.

21-23 Mayıs tarihinde Gaziantep’te ilk kez düzenlenecek olan EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi maçları için heyecan her geçen gün artarken, Şahinbey Belediye Spor Kulübü Başkanı ve Belediye Başkan Vekili Cuma Güzel ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Münir Gökmen turnuva ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eliminasyon sistemine göre yapılacak organizasyona 5 takım katılacak. 23 Mayıs Pazar günü yapılacak final müsabakası ile turnuva sona erecek.

TURNUVAYA HAZIRIZ

Şahinbey Belediye Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, Şahinbey Ampute Futbol takımının önemli başarılara imza attığını belirterek "Bu organizasyonun Gaziantep'te düzenlenecek olmasından dolayı çok mutluyuz. Tüm sporseverler inşallah bazı maçları canlı yayın olarak izleyebilecekler. Onlardan destek vermelerini istiyoruz. İnsanların gelişiminin sporda olduğunu söylüyoruz ve gençleri spora yönlendirdiğimizde kötü alışkanlıklar edinmemesi için bütün projelerimizde spor ön planda yer alıyor. Sporun tabana yayılması ile ilgili çalışmalarımız var. EAFF Başkanının da katılacağı bir program olacak. 21 Mayıs Cuma günü sabah 10'da açılış konuşması ile başlayacak inşallah Gençlik ve Spor Bakanımız da iştirak edecekler. 10.30'da Şahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, günün ilk maçında sahaya çıkacak ve turnuva başlayacak.  Bu organizasyon Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve TBESF Başkanı Arif Ümit Uztürk'ün özverileriyle Gaziantep'te gerçekleştirilecek. Bu tür etkinlikler için Gaziantep ve Şahinbey her zaman hazır" dedi.

ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Münir Gökmen yapılacak olan turnuvanın önemine dikkat çekerek "Geçen sene sonunda yapılan seçimlerde Dünya Ampute Futbol Federasyonu Başkanlığına, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanımız Arif Ümit Uztürk seçildi. Hedef paralimpik oyunlarında yer alan bir branş haline getirmek bu yüzden son dere önemli. Ülkemiz de bu organizasyona son derece önem veriyor. Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) organizasyonu 21-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Düzenlenen şampiyonaya ülkelerin şampiyonları katılıyor. Normal şartlarda biz bu organizasyonda 8 takım misafir edecektik. Fakat koronavirüs salgını sebebiyle İngiltere gelemeyecek, Rusya takımı başka sorunlarından dolayı katılamayacak, son anda da maalesef Fransa takımı turnuvadan çekildi. Ama 5 tane takımız düzenlenecek şampiyonaya katılacak. Bu ülkelerden sporcu, idareci, teknik ekip görevlisi olmak üzere toplamda 100 kişiye Şahinbey ev sahipliği yapacak. 8 hakem görev alacak ve atamaları EAFF tarafından yapılıyor, bu hakemler arasından ise 3 Türk hakem de görev alacak” ifadelerini kullandı. Turnuvada Şahinbey Belediyesi'nin yanı sıra Legia Varşova, AFC Tiflis, Karabağ ve Vicenza Calcio takımları yer alacak" dedi.

5 TAKIM KATILACAK

Türkiye'yi Ampute Süper Ligi'nin son şampiyonu Şahinbey Belediyesi Ampute Futbol Takımı'nın temsil edeceği turnuvaya 5 farklı ülkeden 5 takım katılacak. Organizasyonda Şahinbey Belediyesi'nin yanı sıra Azerbaycan'nın Karabağ, Polonya'nın Legia Varşova, İtalya'nın Vicenza Calcio ve Gürcistan'ın AFC Tiflis takımları mücadele edecek.

Turnuvada Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) tarafından atanan 3'ü Türk olmak üzere 8 hakem görev alacak.