Yargıtay, Naksan davasında kişiler ve şirketlerle ilgili yerel mahkemenin temyiz başvurusunu sonuçlandı. Bazı kararlar onanırken, bazı kararlar ise bozuldu. Yargıtay, Naksan holdinge ait tüm şirketlerin ise müsaderesine karar verdi. Böylece şirketler Nakıboğlu ailesinden resmen çıkmış oldu.

 Yargıtay, yaptığı inceleme sonucunda Cahit Nakıboğlu, Taner Nakıboğlu ve Emre Nakıboğlu ile ilgili verilen kararları kısmen bozarken, kısmen de onayladı. Her üç sanıkla ilgili bozma verilen kararlar yerel mahkemede yeniden görüşülecek. Tutuklu sanıkların tahliyelerine yönelik bir karar ise çıkmadı.

Yargıtay, Ferhan Nakıboğlu, Cihan Dağcı ve Murat Zar ile ilgili kararları ise onadı. Böylece tutuksuz yargılanan Ferhan Nakıboğlu'na 7 aylık cezaevi yolu gözüktü. Tutuklu yargılanan Cihan Dağcı ve Murat Zar'ın ise tahliyeleri bekleniyor.

Naksan davasında en flaş karar ise şirketlerin müsaderesi ile ilgili oldu. Yargıtay, Naksan Holding bünyesinde el konulan şirketlerin müsadere kararlarını onayladı. Böylece Naksan ile ilgili şirketlerin Nakıpoğlu ailesi ile ilgileri kalmamış oldu.

Kaynak:Pusula Gzt.