Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde geçtiğimiz günlerde cenazeye giden kişilere saldırı düzenlediği için tutuklanan Yılmaz Öztürkmen, avukatları aracılığıyla basın açıklaması gönderdi. Öztürkmen, açıklamasında kendisinin ''FETÖ BORSASI''  ifadesini kullanmadığı belirtti.

Öztürkmen, avukatları Bektaş Şarklı, Egemen Öztürkmen ve Sıddık Emrah Yıldız aracağıyla gönderdiği açıklamasında, "Bana kumpas kurulduğu yönündeki açıklamalarımın, bazı medya organları tarafından "FETÖ BORSASI PATLADI" şeklinde haberleştirilerek açıklamamızın itirafçılık şeklinde değerlendirilmiş olduğunu öğrendim. 27.06.2022 tarihli açıklamamda bu yönde bir değerlendirmede bulunmuş değilim. Tarafımdan ve avukatlarım tarafından yapılmayan açıklama ve değerlendirmelere itibar edilmemesini saygıyla kamuoyuna duyururum" ifadelerine yer verildi.

Öztürkmen'in bu açıklamalarının ardından, FETÖ Borsası patladı haberlerini kimlerin kamuoyuna yaydığı ve nasıl yayıldığı merak konusu oldu.

YILMAZ ÖZTÜRKMEN KUZENİMİN OĞLU, ADAM MAFYA TAKILIYOR’

İddiaya göre Yılmaz Öztürkmen ile Erdoğan’ın avukatı Doğan İnal beraber FETÖ borsası ve birçok iş takipçiliği yapıyordu. Araları bozulunca Öztürkmen yolu keserek aracı durdurmuştu.

Olaydan hemen sonra, aralarında Yılmaz Öztürkmen’in de olduğu 10 kişi hakkında jandarmaya şikâyette bulunuldu. Bu kişiler gözaltına alındı. Savcılık, şüphelilerin ifadelerini tek tek almaya başladı. Ancak Yılmaz Öztürkmen’in ifadesine geldiğinde Öztürkmen, avukatlarının da olduğu ortamda, ‘FETÖ borsası’ndan söz etmeye başladı, kendisine kumpas kurulduğunu söyledi. Öztürkmen, kendisi ile birlikte işin içinde olanları sıralamaya başladı. İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Mustafa Doğan İnal’ın adını verdi. İkinci verdiği isim ise Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş oldu. Savcı hemen ifadeye müdahale etti, “Bu isimleri zapta yazamam” dedi. Avukatlar duruma itiraz etti. Tam üç kez Öztürkmen ve avukatlar odadan çıkarıldı. Ancak sonuç değişmedi. İsimler ifade tutanağına geçmedi. Hakimlik de iddiaları yazmadı. Bu olay Türkiye’nin gündemine ‘ikinci Susurluk vakası’ olarak geçti.

Geçen günlerde olayda Gaziantep Valisi Davut Gül’ün de yer aldığına dair iddia ardından açıklama yapan Valilik, söz konusu iddiayı yalanladı. Olayın ayrıntılarına dair bilgi verilen açıklamada, “Bahse konu yol kesme olayı 20 Haziran 2022 Pazartesi günü saat 15.30 saatlerinde gerçekleşmiş olup, olayın mağdurları tarafından şikayette bulunulması üzerine güvenlik kuvvetleri olayı kısa sürede aydınlatarak şüphelileri yakalamıştır. Olay esnasında konvoyda bulunan en öndeki araç ve şoförü kaçırılmış, diğer kişilerle temas olmamıştır. Mağdur kişi de yağma vb. suç işleyenlerden davacı olmuştur” denildi.