REFORM HABER- Basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Tahmazoğlu, fiilen Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Şahinbey’de, Türkiye’nin en iyi fitness salonlarını yaptıklarını söyledi.

Spora büyük önem veren Başkan Tahmazoğlu; 931 bini kendi vatandaşımız, 321 bin de Suriyeli misafirler olmak üzere toplam 1 milyon 250 bin nüfusuyla yaklaşık 22 büyükşehirden daha fazla insanın yaşadığı ilçede, herkesin spor yapabilmesi için gösterdikleri çabayı şöyle aktardı: 

“FİTNESS SALONLARIMIZ TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ

Spor alanında yapmış olduğumuz 196 tane gençlik merkezlerinin içerisinde 24 tane fitness salonumuz var. Fitness salonlarımız malzeme ve hijyen bakımından Türkiye’nin en iyi salonları. Hatta Güneykent’teki spor salonumuz, 3 bin 500 metrekare büyüklüğüyle Türkiye’nin en büyüğü. 

Akkent Spor Köyü’müz 86 bin 500 mertekare. İçerisinde atletizm, futbol ve okçuluk sahaları; kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tenis kortları, halı sahaları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla her türlü sporu yapma imkânını sunuyor.

HALI SAHA SAYIMIZ BİR REKOR

4 tane yüzme havuzu yaptık. 210 tane halı saha yaptık. Bu da bir rekor. 23 kilometre bisiklet yolu yaptık. 

Yamaçtepe’de piknik, yürüyüş ve spor alanlarının yanı sıra Gençlik Bilim Kapı kurduk. 120 tane öğrencimiz burada hem bilim adına çalışmalar yapacak ki burayı TÜBİTAK ile birlikte işleteceğiz, hem de spor yapma imkânı bulacak. İçerisinde macera parkı var.

GAZİANTEP’E DE ÇOK CİDDİ BİR DEĞER KATACAK

Başkan Tahmazoğlu, projeleri tamamlanmak üzere olan tesis çalışmaları hakkında şunları söyledi: 

“İki tane trafik parkı yapıyoruz, gençlerimizin özellikle trafik bilincini artırmak için. Bir de Orta Asya Vadisi ve Binicilik Kompleksi Tesisi kuruyoruz, projeleri bitmek üzere. Özellikle ata binmeyi teşvik etmek için oluşturuluyor. Bir de atlı okçuluk yapılacak. Geleneksel ata sporumuz olan hem okçuluğu hem de biniciliği burada gençlerimizle buluşturacağız. 55 bin metrekare alan üzerine kurulan büyük bir tesis. Ciddi bir yatırım, Gaziantep’e de çok ciddi bir değer katacak.

10 BİNİ AŞKIN BİSİKLET HEDİYE ETTİK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencileri başarıya teşvik etmek için yaptıkları hediye dağıtımı ile ilgili de, “Bisiklet sporun bir aracı. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak 6 tane takdir alan her öğrencimize bisiklet hediye ediyoruz. Şu ana kadar 10 bini aşkın bisiklet hediye ettik. Benim hedefim her yıl 10 bin tane bisiklet dağıtmak. Başarıyı teşvik etmek için her yıl 10 bin tane takdir alan öğrenciye verdiğimiz zaman herkesi bisiklet sahibi yapmış olacağız. 

Spor ayakkabısı hediye ediyoruz. Şu ana kadar 545 bin 800 öğrenciye spor ayakkabısı hediye ettik. Tenis masası hediye ettik. Bir de öğrencilerimize 210 bin adet eşofman ve tişört hediye ettik.” diye konuştu.