Sebze ve Meyve Hali esnafı, fiyatların artan maliyetlere göre düşük olduğunu savunarak, “Salçalık-konservelik  domatesin kilogram fiyatının 4-5 lira, sırık domatesin ise 6-7 lira arasında değişiyor.. Köylü bu fiyatlardan memnun değil. Maliyetini kurtarmıyor. Diğer taraftan salçalık domates almaya gelenler de geçen yıllara göre oldukça azaldı. Vatandaşlar, fiyatların yüksel olmasından yakınıyor. Ama inanın bu rakamlar bile çiftçiyi kurtarmıyor.” şeklinde konuştular.

ANTEP SALÇASI VE KURUTMALIK FİYATLARI 3 KAT ARTTIF

Gaziantep'te Salça ve kurutmalık telaşına düşen vatandaşlar, artan fiyatlar nedeniyle salça, kurutmalık gibi ürünleri alamıyor. Salça ve kurutmalık satıcıları satış olmadığından yakınırken, tüketici de alacak güçleri olmadığını dile getiriyor. Geçen yıl 3 lira olan yaş biber fiyatı bu yıl 14 liraya kadar yükseldi. Salça fiyatları da ikiye katladı. 40-45 lirası arasında satılan salçanın kilosu bu yıl 100-120 liraya kadar alıcı buluyor.

SALÇA YAPAN KALMADI

Elektrikli seyyar makinesi ile salça yapmak isteyenlere hizmet veren bir esnaf ise, bu yıl ise işlerinin azaldığını söyledi. Domates fiyatlarının artması ile salça yapanların sayısını düşürdüğünü ifade eden esnaf, " Domates fiyatlarının düşük olduğu yıllarda gece gündüz çalışmamıza rağmen yetiştiremiyorduk. Bu sene gece gündüz çalışmamıza gerek kalmadı. Gün içerisinde 4-5 kişinin salça yapımı için domatesini çekiyoruz" sözleri ile işlerin oldukça düşük olduğunu dile getirdi.