Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak köpeklerinin doğal yaşama zarar vermelerini ve doğal yaşamdan zarar görmelerini engellemek için hayata geçirilen Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Doğal Yaşam Alanı modern yapısı ve başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülük ettiği proje kapsamında bakımların yanı sıra güvenli ve sıcak bir yuva için sahiplendirilen kedi ve köpekler, sıcak bir yuvaya ve ilgili bir aileye sahip oluyor.

Vatandaşlar sokak hayvanlarını sahipleniyor

Eşi ve 4 çocuğunu öldüren kişi yaşamına son verdi Eşi ve 4 çocuğunu öldüren kişi yaşamına son verdi

Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, Türkiye’nin en büyük sokak hayvanı rehabilitasyon ve sahiplendirme merkezi sokak hayvanları sıcak yuvalarına kavuşurken, vatandaşlar ise kedi veya köpek sahibi oluyor.

Barınak örnek oluyor

Gaziantep’te sokak köpeklerinin doğal yaşama zarar vermelerini ve zarar görmelerini engellemek için hayata geçirilen Köpek Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi-Doğal Yaşam Alanı modern yapısı ve başarılı çalışmalarıyla hem örnek oluyor hem de dikkat çekiyor. 

Sokak Hayvanları nasıl sahipleniliyor?

Vatandaşlar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Köpek Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin sosyal medya hesaplarında önlerine çıkan ekrandan sahiplenmek istedikleri hayvanı seçiyor. Merkeze gelen vatandaşlar, Gaziantep Doğal Yaşam Parkı yetkilileri tarafından kendilerine verilen formu doldurarak işlemini tamamlıyor.

“700 tane hayvanı sahiplendirdik”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Köpek Barınağı ve Rehabilitasyon merkezinde geçen yıl 500 hayvan sahiplendirilirken, bu yılın ilk 8 ayında ise 700 hayvan sahiplendirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşamı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Son değişen yasal düzenlemeye göre artık sokak hayvanlarını aldığımız bölgeye bırakmıyoruz. Çünkü yasa değişti. Bizim bir doğal yaşam merkezimiz, iki tane de bakım ve tedavi merkezimiz var. Bu merkezlerde sokak hayvanlarını kısırlaştırdıktan, aşıladıktan ve tedavilerini yapıp cipledikten sonra tekrar doğal yaşam merkezimize sahiplenmek üzere getiriyoruz. Vatandaşlarımız her gün 14.00 ile 16.00 saatleri arasında merkezimize gelip barınaklarda sahiplenmek istedikleri hayvanı sahiplenebilirler. 2023 yılında yaklaşık 500 tane hayvanı sahiplendirdik. 2024 yılında ise yaklaşık 700 tane hayvanı sahiplendirdik. Bu sayıyı 1000’e çıkartmayı düşünüyoruz. Çünkü sosyal medyada her gün can dostlarımızın resimlerini paylaşarak kendilerini sahiplenmek isteyenlerin gelip merkezimizden rahatlıkla aşıları yapılmış, cipi takılmış, tüm bakım ve tedavileri yapılmış şekilde kendilerine teslim ediyoruz" dedi.

HABER- EMRE KARAKOYUNLU

Editör: Elif Yılmaz