Programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Fedaioğlu, Evliya Çelebi’nin, “Anlatmaya kelam da; kalem de yetmez dediği şehri ayıntab olarak adlandırılan Gazi şehrimizin ve ülkemizin önemli bir STK’sı olan MÜSİAD Gaziantep şube başkanlığında bugün üretimi, ticareti ve ekonomiyi ve beraberinde devlet yardımlarında önemli bir kuruluş olan KOSGEB desteklerini ve ulaşım olanakları için teşekkür ediyorum. Ülkemizin üreterek büyüyen bir yapıya kavuşması için var gücüyle çalışan iş insanlarıyız. Enerjimizin büyük bölümünü, şehrimizin, bölgemizin ve dolayısıyla Türkiye’nin geleceğini, geçmişinden aldığı o kıymetli mirasla, kadim medeniyetinin gücüyle inşa edebilmek için harcıyoruz. Bütün çabamız, derdimiz ve gayemiz budur. MÜSİAD olarak, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiğimiz her bir toplantıyı çok önemsiyoruz. Çünkü bilgiyi ve tecrübeyi paylaşırken, birbirimizi tamamlıyoruz. Birlikte büyümek için, birlikte güçlenmek için bu birlikteliğe ihtiyacımız olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Başkan Fedaioğlu konuşmasında, “İş geliştirme” bir proje üretimi ve projeler üzerinden ortak çalışma alanları oluşturmaktır. İş geliştirme faaliyeti olmadan, piyasada aktif oyuncu olmak mümkün değil. Bu şekilde ancak, çok uluslu şirketlere hizmet eden bir yapıya bürünülebilir. Bu da, Türkiye’nin ve MÜSİAD olarak bizlerin belirlediği büyük hedeflerin uzağına düşmek anlamına geliyor. İş ortamı geliştirmeyi ise, üretilen projeler ile MÜSİAD’ın saha yaygınlığını ve derinliğini beslemek olarak özetlemek mümkün. Ne kadar iş geliştirirsek geliştirelim, uygun ve uyumlu bir iş ortamı yani pazar, ortaklık veya yatırım ortamı oluşturamazsak, rekabet gücümüz azalır ve katma değer üretmek, imkânsız hale gelir. Yani iş üretmek ile o işin pazarlanacağı ortamı inşa etmek, birbirlerine kenetlenmiş iki temel hedeftir. Planlama ve icra sistemi, bu iki ana hedef üzerine kurgulanmıştır. İşte bu noktada şirket, devlet ve vatandaş iş birliği ve kısıtlı kaynakların verimli kullanılması ve değerlendirilmesi hayati önem taşımaktadır. Bu kaynaklardan biri de ülkemizin ekonomik itici gücü ve değerlerinden olan KOSGEB’dir. Onun değerini, bilelim ve inşallah bu gece bu aradan ayrılırken burda verilen bu bilgileri gerçek ticari hayatımıza pürüzsüz bir şekilde taşıyabilelim” şeklinde konuştu.

KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy da yaptığı konuşmada, KOSGEB tarafından verilen teşvik ve desteklerin firmaların büyümesi üzerindeki etkisinin büyük olduğunu belitti.

Teşvik ve destekler hakkında katılımcılara bilgiler veren Paksoy; girişimcilik destekleri, Ar-Ge, Ür-Ge, İnovasyon ve Teknolojik üretim yerlileştirme destekleri, işletme geliştirme ve büyüme desteği, kobi finansman destekleri, laboratuvar hizmetleri, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programlarının içeriği ve faydalanma şartlarını anlattı.

Verilen bilgilerin ardından katılımcılardan gelen sorular yanıtlanarak toplantı sona erdi.