Dr. Bakbak mesajında, “Milletimizin en doğru ve güvenilir bilgileri, en sağlıklı kaynaklardan edinebilmeleri için çalışan gazetecilerimiz, demokrasimizin gelişme aşamasının sembolleridir. Değişen ve dönüşen dünyada gazetecilerimizin sağduyusuna, araştırmacı kişiliklerine her zaman olduğundan daha çok ihtiyacımız var.” dedi. 

Gazetecilerin savaş ve kriz bölgelerinde tarihi somutlaştırıp insanlığın istifadesine sunduğunu belirten Dr. Bakbak, “Bu mirası gelecek kuşaklarımıza bırakan medya mensuplarımız, bir bakıma hafızamızı diri tutmaktadırlar. Ulusaldan yerele, medyamızın öncü rolü, milletimizin demokratik gelişimini daha ileriye taşıması adına çok yararlı ve elzemdir.” ifadelerini kullandı. 

Mesajının devamında Dr. Bakbak; “Basın ve medya, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkin araçlarıdır. Bu hakların korunması ve geliştirilmesi demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Basın, kamuoyuna veri akışı sağlamasıyla, insan haklarını gözetmesiyle, toplum yararını amaçlamasıyla demokrasilerin yapı taşı niteliğindedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, ‘Basın, milletin müşterek sesidir’. Bir ülkenin basını ne kadar güçlüyse, toplumu da milletin sesi de o denli güçlüdür” dedi.

Özellikle yerel basının, siyasetten sosyal hayata, ekonomiden kültür ve turizme kadar birçok alanda tamamlayıcı bir unsur olduğunu söyleyen Dr. Derya Bakbak, “Gazi şehrimizin çalışkan, sorumluluk sahibi basın mensupları, hemşerilerimizin tarafsız ve doğru haber alma haklarını muhafaza ediyor, kadim medeniyet coğrafyası Gaziantep’imizin tanıtımı için canla başla görev yapıyorlar. Koronavirüs pandemisi döneminde, haber alma hakkımızın devam edebilmesi için zorlu koşullarda yaptıkları çalışmalar halen hafızalarımızda. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ulusal ve yerel basınımızın kıymetli çalışanları için en iyi koşulları en sağlıklı ortamda hayata geçirmek için çalışmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” diyerek mesajını tamamladı.