REFORM HABER - Almanya risk bölgelerine yönelik seyahat önlemlerinde gevşemeye hazırlanıyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere haftalık insidans değeri 200'ün altında olan risk bölgeleri için seyahat uyarısının kaldırılacağını belirtti.

Maas, "Birçok yerde vaka sayıları düşüyor ve daha çok kişi aşılanıyor. Kapanmayla geçen uzun bir dönem sonrasında daha fazla normalleşme arıyoruz. Bu durum seyahatler için de geçerli" açıklamasında bulundu.

Bu, aynı zamanda, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının kalkacağı anlamına da geliyor. Sağlık Bakanlığı'nın 29 Mayıs-4 Haziran haftasını kapsayan hafta itibariyle açıkladığı verilere göre birkaç istisna dışında Türkiye'de illerin insidans değerlerinin 100 seviyesinin altında olduğu görülüyor.

Alman hükûmeti risk seviyesini de düşürmüştü

Alman hükûmeti, geçen Türkiye'nin koronavirüs salgını ile ilgili risk seviyesini "yüksek insidans bölgesi" kategorisinden "risk bölgesi" kategorisine indirmişti. 6 Haziran Pazar gününden itibaren geçerli olan uygulama ile Türkiye'den Almanya'ya gelenlere uygulanan 5 ile 10 gün arasındaki karantina zorunluluğu kalkıyor.

Türkiye'den gelirken yanında koronavirüs negatif olduğunu gösteren geçerli bir test bulunduranlar Pazar gününden itibaren izolasyona girmek mecburiyetinde kalmayacak.

Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısının kalkacağı anlamına da geliyor. Sağlık Bakanlığı'nın 29 Mayıs-4 Haziran haftasını kapsayan hafta itibariyle açıkladığı verilere göre birkaç istisna dışında Türkiye'de illerin insidans değerlerinin 100 seviyesinin altında olduğu görülüyor.