Gazeteciler, medya kuruluşu ve örgütlerinden oluşan 25 başvuru sahibine daha destek sağlanacak.

Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği (AB) finansmanı ile yürüttüğü Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamındaki Basın Evi Destek Aracı’nın (BEDA) üçüncü dönem başvuru sonuçları açıklandı. Yararlanıcılara, proje ekibi tarafından online uygulama eğitimi verildi. 

Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği (AB) finansmanı ile yürüttüğü Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamındaki Basın Evi Destek Aracı’nın (BEDA) üçüncü döneminde medya kuruluşlarından 33, sivil toplum örgütlerinden 16 ve gazetecilerden 79 olmak üzere toplamda 128 başvuru geldi. 

Ankara, İstanbul, Van, Diyarbakır, İzmir, Batman, Muğla, Erzurum, Antalya, Mardin, Eskişehir, Konya, Gaziantep, Adana, Yozgat, Mersin, Kastamonu, Trabzon, Isparta, Siirt, Ağrı, Hakkâri, Ordu, Samsun, Karabük, Tekirdağ olmak üzere 26 ilden başvuru alındı. Destek aracına en yoğun başvuru yapan iller arasında ise sırasıyla Ankara, İstanbul, Van, Diyarbakır ve İzmir yer aldı. 

Basın Evi Destek Aracı üçüncü dönem başvuruları üç aşamalı değerlendirildi. İdari kontrol, değerlendiricilerin kontrolü ve değerlendirme komitesi oylaması sonucunda toplam 25 başvuru desteklenmeye hak kazandı. 

Bu dönem desteklenecek başvurular arasında 8 farklı ilden toplam 13 gazeteci, 5 dernek, 7 haber mecrası yer alıyor. Ankara'dan 11, İstanbul'dan 7, Gaziantep'ten 2, Batman, Hakkari, Karabük, Trabzon ve Van'dan 1er başvuru destekleniyor.

Aynı destek aracı kapsamında 2019 yılında 51 başvurudan 31’ine, 2020 yılında ise 110 başvurudan 31'ine destek verilmiş ve medya alanında faaliyet gösteren gazetecilerin mesleklerini sürdürmelerine ve medya kuruluşları ve örgütlerinin kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesine olanak sağlanmıştı. 

M4D Projesi’nin destek araçlarından biri olan BEDA ile medya alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, medya kuruluşları ve gazetecilerin, gazetecilik faaliyetlerini devam ettirebilmeleri, kapasitelerini güçlendirmeleri ve Türkiye’deki çoğulcu medyanın oluşumunun desteklenmesi amaçlanıyor.

BEDA üçüncü döneminde destek alacak başvuru sahiplerinin listesine tıklayarak ulaşabilirsiniz.