REFORM HABER- Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla beraber farklı şehirlerdeki üniversitelere yerleşen öğrenciler, barınmak için araştırmalara başladı.

Bu süreçte devlet yurdunda kalmak isteyen adaylar KYK yurdu başvurularını yapmıştı. KYK sonuçlarının bugün açıklanmasıyla birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin , “Üniversitelerin açılmasıyla okullara yolculuk başladı. Gençlerimizi yurtlara, evlere yerleşme telaşı sardı” adlı videolu bir paylaşım yaptı. Reformhaber.com’da yer alan habere göre, Başkan Şahin, üniversiteyi kazandığı dönemde yaşadığı barınma sorununu anlattı.

Şahin:O teklif olmasaydı dönmek zorunda kalacaktım
Başkan Şahin, “İyi bir üniversite kazandım okumam gerekiyor ama belirsizlik var. Yurt çıkmadı, kalacak yer yok, bir gidelim bakalım dedik. Bu yaşamımdaki en önemli dönüm noktalarından biridir. O sıralarda babam su tamirciliği yapıyordu. Tanıdığımız kuyumcu bir aile vardı onlar İstanbul’a taşındı ve orada üretim yapmaya başladılar. Babamla birlikte oraya gittik. Onlar da nasıl olacak, okul çok iyi ama yurt yok. Onların kaldığı evin altında pansiyon gibi bir oda ve küçük bir lavabonun olduğunu söylediler. Yurt çıkana kadar gelip bizle kalabilir dediler. O en önemli kısımdı, o zaman o teklif olmasaydı ve izin verilmeseydi dönmek zorunda kalacaktım. Özel yurtta kalmak gibi durumumuz da yoktu” ifadelerini kullandı.
Elif TAŞ