Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne getirilen Melih Bulu'nun Kim Milyoner Olmak İster isimli yarışma programına katılıp elendiğine ilişkin video sosyal medyada dolaşıma girdi. Ancak 2013 yılında kaydedilen görüntülerdeki kişinin rektör Melih Bulu değil Gaziantep'te görev yapan Mustafa Soydaş isimli bir fizik öğretmeni olduğu ortaya çıktı.

1 Ocak günü Bulu'nun atanmasının ardından, 4 Ocak'ta bir kullanıcı tarafından Facebook’a yüklenen video kısa sürede 10 bin kişi tarafından paylaşıldı. Teyit.org'un haberine göre bahsi geçen görüntüler "Kim Milyoner Olmak İster" isimli yarışma programının Temmuz 2013’de yayınlanan 246. bölümüne ait. Bazı internet sitelerinde video hakkında haberlere de rastlanabiliyor. 

Programın da yayınlandığı ATV ile aynı yayın grubuna ait olan Sabah gazetesinde yer alan 2 Temmuz 2013 tarihli bir habere göre Gaziantep'te fizik öğretmenliği yapan Mustafa Soydaş, “Körling, hokey ve paten hangi zeminde yapılan sporlardır" sorusunda yanlış cevap vererek elendi.

Aynı tarihte Hürriyet gazetesinde yer alan bir diğer habere göre de Mustafa Soydaş seyirci jokerini kullanıp, seyircilerin yüzde 91'inin aynı yanıtı vermesine rağmen farklı bir şıkkı seçti. Yarışmadan elenen Soydaş, bin liralık ödül kazanabildi. 

Temmuz 2013’te yayınlanan 246. bölümde Soydaş’ın yarıştığı kısım YouTube’da paylaşılmış. Görüntülerde Soydaş’ın yarışmaya başlamasından elenmesine kadar geçen süre görülebiliyor. Soydaş yayının başında Gaziantep'ten geldiğini ve bir fizik öğretmeni olduğunu belirtiyor.

ATAMA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine 2015'te AK Parti milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu ataması, akademik özgürlük ve demokrasiye ters düştüğü için üniversite öğrencileri, bazı akademisyenler ve mezunlarca protesto edilmişti. Üniversite önünde düzenlenen protestonun ardından 30'dan fazla öğrenci evleri basılarak gözaltına alındı.