REFORM HABER- Dolandırıcılar her gün yeni bir yöntemle karşımıza çıkıyor. Özellikle internet üzerinden yapılan dolandırıcılık yöntemlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

MİGROS'UN 70. YIL KUTLAMA HEDİYELERİ MESAJI

Son günlerde Whatsapp üzerinden Migros adına yapıldığı iddia edilen bir kampanya mesajı yayılmaya başladı. Gelen mesaja tıkladığınızda önünüze sahte bir anket çıkıyor. Bunu yanıtladıktan sonra mesajı kişilerinizle paylaşmanız isteniyor. Mesaj Whatsapp'taki kişilerinizle paylaşılıyor. Böylece mesaj çevrenizdeki insanlarla birlikte geniş bir kitleye ulaşıyor.

ROLEX 100. YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI MESAJIYLA KANDIRMAK İSTEDİLER

Siber dolandırıcılar haziran ayının başında da Rolex markasının ismini kullanarak vatandaşlara WhatsApp'tan 'Rolex 100. yıldönümü kutlaması' başlıklı bir link gönderdi. Linkte bedava hediyeler ve Rolex marka saat vaadedildiğini gören vatandaşlar siteye girerek sahte anketi doldurdu ve siteyi arkadaşlarıyla paylaştı.

YETKİLİLER UYARIYOR

Dönem dönem Whatsapp ve Facebook kişi sosyal medya mecralarında kurban arayışına giren dolandırıcılar bilinen markaların ismini kullanarak vatandaşları kandırıyor. Yetkililer bilinmeyen linklere tıklanmaması gerektiğinin altını çiziyor.