Doç. Dr. Tansü, Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Koordinatörlüğü’nün 2020 yılının mart ayında Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığı tarafından 53 ülkede faaliyete başladığını belirten ve ilk resmi koordinatörlüğünü ise Türkiye Cumhuriyeti’nde kurduğunu belirtti.



Yakın zamanda yayımlanacak olan Karabakh is Azerbaijan: Uluslararası Diplomasi Araştırmaları Kitabının ikinci sayısının da editörlüğünü yapan Doç. Dr. Yunus Emre Tansü konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığına bağlı olarak Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Türkiye Genel Koordinatörlüğü kuruluşundan günümüze kadarki 17 ay içerisinde 74 konferans, 12 seminer, bir kongre ve ‘Karabakh is Azerbaijan: Uluslararası Diplomasi Araştırmaları Kitabı’ ismiyle e-kitap yayımlamış önümüzdeki ay kitabın ikinci sayısı yayımlanacak ve ilk sayısı baskı haline getirilerek Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı ve Azerbaycan Cumhuriyeti Diaspora Bakanlığının desteğiyle Karabağ’da yapılacak olan kütüphanelere ve Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu Koordinatörlüğünün bulunduğu 53 ülke dahil olmak üzere dünyanın farklı ülkelerindeki Azerbaycan kültür evlerine ücretsiz şekilde dağıtılacaktır.”

Doç. Dr. Tansü, Azerbaycan Diaspora Bakanlığı Karabakh is Azerbaijan Milli Platformunun Türkiye Genel Koordinatörlüğü ve ‘‘Karabağ Azerbaycan’dır Koordine Etme Derneği” onursal üyeliklerine seçilmekten büyük bir onur duyduğunu ifade etti. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, göstermiş oldukları teveccühten dolayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev cenaplarına, Azerbaycan Diaspora Bakanı Fuad Muradov’a, Azerbaycan Diaspora Bakanlığı Karabakh is Azerbaijan Milli Platformu kurucusu Bahtiyar Rehimov’a, Karabakh is Azerbaijan Milli Platformunun Türkiye Genel Koordinatörü Dr Adayı Elvin Abdurahmanlı’ya şükranlarını sundu.