İşte pek çoğu Orta Doğu ve Akdeniz'de olmak üzere insanların sürekli yaşadığı en eski 15 şehir.

Gaziantep

Gaziantep 

Gaziantep, dünyada sürekli yerleşimin olduğu en eski kentlerden biri. Anadolu'da bilinen en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gaziantep'te birçok medeniyete ait izler bulunuyor. Gaziantep'te insanlığı izleri M.Ö. 10.000 yılına kadar uzanıyor.

Zadar, Hırvatistan

Zadar, Hırvatistan 

Hırvatistan'ın Adriyatik Denizi kıyısındaki turistik kenti Zadar, tarihiyle de dikkat çekiyor. Kentin tarihi 2900 yıl öncesine kadar gidiyor.

Biblos, Lübnan

Biblos, Lübnan 

Doğu Akdeniz'in en eski limanlarından biri olan Biblos, aynı zamanda insanlığın da eski yerleşim yerlerinden. Tarihte Yunanların papirüs kağıdı ihraç ettiği kent, yaklaşık 9 bin yıldır insanların ikamet ettiği en eski şehirlerden biri

Atina, Yunanistan

Atina, Yunanistan 

Yunanistan'ın başkenti Atina, özellikle Akrapol bölgesiyle tarihi bir kimliğe sahip. Kentin geçmişi 6.000 yıl öncesine dayanıyor.

Halep, Suriye

Halep, Suriye 

Suriye'deki iç savaş nedeniyle büyük yıkıma uğrayan Halep, dünyadaki en eski kentlerden biridir. Bu önemli kentin tarihi 6.500 yıl öncesine dayanmakta.

Şam, Suriye

Şam, Suriye 

Suriye'nin başkenti Şam da tıpkı Halep gibi insanlığın en eski yerleşim birimlerinden biri. kentteki ilk yerleşimler 12 bin yıl öncesine kadar uzanmakta.

Varanasi, Hindistan

Varanasi, Hindistan 

Hindistan'da kutsal kabul edilen bir kent olan Varanasi, aynı zamanda dünya üzerindeki en eski şehirlerden de biridir. Ganj nehri kıyısındaki bu kent, Hindular için arınma yeridir.

Beyrut, Lübnan

Beyrut, Lübnan 

Lübnan'ın başkenti Beyrut, 5000 yıllık bir tarihe sahip. Akdeniz'in bir zamanlar en önemli limanlarından biri olan Beyrut, turizm potansiyeli yüksek bir kent.

Sus, İran

Sus, İran 

İran'ın Huzistan eyaletinde bulunan Susa, tarihteki Elam devletinin başkentiydi. Sümerler'in de bahsettiği kentin tarihi 4.400 yıl öncesine dayanmakta.

Sayda, Lübnan

Sayda, Lübnan 

Listede Lübnan'da yer alan bir diğer kent ise Sayda. Kentin tarihi bundan 2.500 yıl öncesine dayanmakta.

Filibe, Bulgaristan

Filibe, Bulgaristan 

Avrupa kıtasında sürekli olarak insanların yaşadığı en eski kentlerden biri olan Filibe (Plovdiv), Traklar tarafından kurulan kent sonrasında Roma, Doğu Roma ve Osmanlı hakimiyetine girer.

Kudüs

Kudüs 

Üç dinin kutsal kenti olan Kudüs, aynı zamanda insanların da yaşadığı en eski şehirlerden biri olma özelliği taşıyor. Kentin tarihi beş bin yıl öncesine dayanmakta.

Mtskheta, Gürcistan

Mtskheta, Gürcistan

Telaffuzu zor bu Kafkas yerleşimi, bölgenin en eskilerinden biri olma özelliği taşıyor. Mtskheta'nın yaklaşık 3000 yıllık bir geçmişi var

Cadiz, İspanya

Cadiz, İspanya 

İspanya'nın tarihi kentlerinden olan Cadiz'in geçmişi 3.100 yıl öncesine dayanmakta.

Eriha, Filistin

Eriha, Filistin 

Ürdün nehri kıyısında yer alan Eriha, dünyanın bilinen eski yerleşim birimlerinden biridir. Filistin sınırları içindeki Eriha'da 11 bin yıldır insanlar aralıksız olarak yaşamakta.