REFORM HABER - CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, son dönemlerde Gaziantep’te art arda yaşanan intihar ve kadın cinayetleri konusunda hükümeti sert sözlerle eleştirdi.  

Yılmazkaya, ‘Ülkemizde yaşanan ekonomik krizle birlikte zor günler geçiren vatandaşın psikolojisinin bozulduğu, son zamanlarda art arda meydana gelen intihar vakalarının ve kadın cinayetlerinin yaşandığı bir ülke haline geldik” diye konuştu.

Yılmazkaya, “Yapılan çalışmalar neticesinde kadın cinayetlerinin en fazla işlendiği kentler sıralamasında Gaziantep’in 6. sırada yer almasının hiçbir izahı yoktur. Her yıl yüzlerce kadının öldürüldüğü, yüzlercesinin ise şüpheli ölümü, ülkemizin kanayan en büyük yaralarındandır” ifadelerini kullandı.  

Gaziantep’te 1 hafta için gerçekleşen 4 intihar vakasının sorumlusunun ülkedeki kötü ekonomik politikaların sonucu olduğunu vurgulayan Yılmazkaya, “Ümitsiz ve karamsar bir Türkiye tablosuyla karşı karşıyayız. Ülkemizde yaşanan ekonomik krizle birlikte zor günler geçiren vatandaşın psikolojisinin bozulduğu, son zamanlarda art arda meydana gelen intihar vakalarının yaşandığı bir ülke haline geldik.  

Sadece, Gaziantep’te geçtiğimiz 1 hafta içinde 4 intihar vakası meydana geldi. Vatandaş işsizlikle, borçlarla, yüksek faizlerle, yüksek enflasyon, icralarla psikolojik bir sarmalın içine girmiş durumda.

Borcunu ödeyemeyen evine ekmek götüremeyen vatandaşlar intihar ediyor! İntihar eden, boşanan, yok olup giden nice aileleri var!  Bunların vebalini kim ödeyecek?  Yapılan çalışmaya göre kadın cinayetleri en fazla İstanbul (347), İzmir (176), Ankara (135), Adana (125) Antalya'da (110), Gaziantep (105), Bursa (94), Mersin (79), Konya (76) ve Kocaeli'de (71) işlendi. Söz konusu 10 ilde 10 yılda en az 1318 kadın öldürüldü. Bu, kadın cinayetlerinin yarısının söz konusu illerde işlendiğini gösteriyor. İstanbul'da en fazla kadın cinayeti tespit edilen ilk üç ilçe Bağcılar (22), Esenyurt (22) ve Fatih (21) oldu. Ankara'da en fazla kadın cinayeti görülen ilçeler Keçiören (28), Mamak (24) ve Çankaya (19); İzmir'de ise Buca (24), Konak (22) ve Karabağlar (22) oldu.Türkiye çapında ilçe bazında en fazla kadın cinayeti ise Seyhan (52) / Adana, Şahinbey (49) / Gaziantep ve Şehitkamil (36) / Gaziantep'te işlendiği görülmekte.  Bir Hekim olarak, Gaziantep İlimizde ve Türkiye genelinde artış gösteren intihar vakalarından dolayı büyük bir endişe duymaktayım’ dedi.